Gaivus nekeptas tortas su mangų kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Gaivus nekeptas tortas su mangų kremu
Autorius apie receptą: Labai paprastai ir greitai padaromas tortas. Kremas labai purus ir gaivus... Mangus galite keisti ir kitais vaisiais. Jei norite aukštesnio, didesnio torto - dvigubinkite kremo Labai paprastai ir greitai padaromas tortas. Kremas labai purus ir gaivus... Mangus galite keisti ir kitais vaisiais. Jei norite aukštesnio, didesnio torto - dvigubinkite kremo produktus. Kadangi receptas pačios sugalvotas "iš akies", dariau nedidelį tortuką paragavimui. Man labai patiko. Tikiuosi patiks ir Jums.
Ingredientai skirti 20 cm skersmens formai, torto aukštis 3,5 cm.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų sausainių
60 gramų sviesto
Kremui:
425 gramai konservuotų mangų
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
125 mililitrai jogurto
100 gramų varškės sūrelio (vanilinio)
4 šaukštai cukraus
15 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui sausainius susmulkiname į trupinius arba sumalame. Supilame į juos išlydytą sviestą ir išmaišome. Gausime drėgną, birią masę. Dedame ją į maistine plėvele išklotą formą, paskirstome tolygiai, gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų, ir statome į šaldytuvą, kol ruošime kremą.
2.
Kremui želatiną užpilame 45 ml. vandens, paliekame išbrinkti. Mangus sutriname iki vientisos masės (galite pasilikti vieną puselę papuošimui, jei norite). Sumaišome juos su jogurtu ir sūreliu. Viską kelias minutes plakame elektriniu plaktuvu, kad ingridientai gerai susimaišytų. Tuomet gautą masę pertriname per sietelį (aš pertryniau 2 kartus, kad kremas būtų puresnis), kad neliktų jokių varškės grūdelių ar mangų gabaliukų.
3.
Ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir supilame į mangų masę, gerai išmaišome. Iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Dedame po kelis šaukštus į mangų kremą ir atsargiai šaukštu maišome, kad grietinėlė nesukristų. Kremą pilame ant sausainių pagrindo ir statome į šaldytuvą nakčiai. Jei norite viršų papuošti, kaip nuotraukoje, gėlytes formuokite dar ant ne iki galo sustingusio kremo, kad mangai suliptų su kremu - supjaustykite mangą plonais griežinėliais ir formuokite iš jų gėlę, arba ką patys sugalvosite :) Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital