Gaivus nekeptas tortas su kreminiu sūreliu ir mėlynėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nekeptas tortas su kreminiu sūreliu ir mėlynėmis
Autorius apie receptą: Tortukas pagamintas iš produktų, kuriuos turėjome namuose. Paprastas ir tikrai skanus, bent jau mano šeimynai. Tortui naudojau 22 centimetrų skersmens formą. Tortukas pagamintas iš produktų, kuriuos turėjome namuose. Paprastas ir tikrai skanus, bent jau mano šeimynai. Tortui naudojau 22 centimetrų skersmens formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainių (su šokolado gabaliukais)
100 gramų sviesto
50 gramų kokoso drožlių
1 sluoksnis:
330 gramų mėlynių
250 gramų jogurto (neriebaus, naudojau 1,5%)
150 gramų kreminio sūrio ("Filadelfija" tipo)
150 gramų cukraus
100 gramų varškės (neriebios)
18 gramų želatinos
2 sluoksnis:
300 gramų kreminio sūrio ("Filadelfija" tipo)
250 gramų jogurto (neriebaus, naudojau 1,5%)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų cukraus
150 gramų varškės (neriebios)
120 gramų mėlynių
1 vienetas citrinų (reikės žievelės ir sulčių)
18 gramų želatinos
šiek tiek vanilės aromato
Glajui:
90 gramų juodojo šokolado
20 gramų kokosų sviestas (arba 50 ml grietinėlės)
Papuošimui:
šiek tiek mėlynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sulaužyti, suberti į elektrinį trintuvą, suberti kokoso drožles, užpilti ištirpintą sviestą ir viską gerai sumalti. Torto formos dugną (naudojau 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, tolygiai paskirstyti sausainių masę ir gerai suspausti. Padėti į šaldytuvą 30 minučių.
2.
1-am mėlynam sluoksniui želatiną užmerkti su vandeniu, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti, kad visiškai ištirptų ir palikti atvėsti.
3.
Kreminį sūrį, jogurtą, varškę, cukrų gerai išplakti. Mėlynes nuplauti, nuvarvinti, suberti į elektrinį trintuvą ir sumalti į tyrelę, po to sumaišyti su varškės - jogurto mase. Paragaukite ir pagal save reguliuokite cukraus kiekį. Į masę įmaišyti atvėsintą želatiną. Viską supilti į torto formą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
2-am baltam sluoksniui želatiną taip pat užmerkti, vėliau pakaitinti, kad ištirptų ir palikti atvėsti. Kreminį sūrį, varškę, jogurtą ir cukrų gerai išplakti, įdėti vanilės, šiek tiek citrinos sulčių ir žievelės. Įmaišyti atvėsusią želatiną ir išplaktą iki standumo grietinėlę.
5.
Ant sustingusio mėlyno sluoksnio per vidurį paskirstyti nuplautas ir nuvarvintas mėlynes, nuo krašto palikti apie 2 centimetrus. Užpilti baltą varškės kremą ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia palikti per naktį.
6.
Glajui šokoladą su kokosų sviestu arba grietinėle ištirpinti vandens vonelėje, kai atvės iki kambario temperatūros, supilti ant torto ir vėl dėti į šaldytuvą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kristina
2018-05-03 21:30
Nuostabus tortas, isirasiau i megstamiausiuju sarasa. Aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital