Gaivus kokosinis tortas su avietėmis - vienas skaniausių ragautų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivus kokosinis tortas su avietėmis
Gaivus kokosinis tortas su avietėmis
Gaivus kokosinis tortas su avietėmis
Gaivus kokosinis tortas su avietėmis
Autorius apie receptą: Tai tortas, kuris tiesiog tirpsta burnoje, tai meilė nuo pirmo kąsnelio... Dalinuosi su jumis nuostabaus skonio, labai gaivaus torto receptu. Likau labai patenkinta darbo rezultatu, o Tai tortas, kuris tiesiog tirpsta burnoje, tai meilė nuo pirmo kąsnelio... Dalinuosi su jumis nuostabaus skonio, labai gaivaus torto receptu. Likau labai patenkinta darbo rezultatu, o ir atsiliepimų sulaukiau tik pačių geriausių. Reikės dviejų apvalių atsegamais kraštais kepimo formų, viena forma turi būti didesnė, o kita mažesnė. Aš naudojau 23 ir 20 centimetrų skersmens formas. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
100 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
30 gramų kokoso drožlių
30 gramų migdolų (arba lazdyno riešutų)
Įdarui:
500 gramų aviečių (šviežių arba šaldytų)
100 mililitrų vandens (želatinai išbrinkti)
60 gramų cukraus
15 gramų želatinos
Kremui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų pieno
125 gramai cukraus
100 mililitrų vandens
25 gramai krakmolo (kukurūzų arba bulvių)
25 gramai kokoso drožlių
12 gramų želatinos (želatinai išbrinkti)
10 gramų vanilinio cukraus
Papuošimui:
30 gramų kokoso drožlių (sausoje keptuvėje pakepinkitų)
šiek tiek aviečių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių baltymus, plakant po šaukštą suberkite cukrų, kitą šaukštą berkite, kai ištirps anksčiau subertas. Plakite, kol sudėsite visą cukrų ir masė bus labai standi.
2.
Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite riešutus. Į kiaušinių baltymus suberkite smulkintus migdolus ir kokoso drožles, ir atsargiai sukamaisiais judesiais išmaišykite nuo dugno į viršų.
3.
Apvalią atsegamais kraštais didesnę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite baltymų masę ir išlyginkite. Kepkite iki 160 C laipsnių orkaitėje apie 25-35 minutes. Iškepusį pagrindą atvėsinkite kelias minutes formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti. Atsargiai nuimkite kepimo popierių.
4.
Įdarui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir atvėsinkite.
5.
Nuplautas avietes dėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vis maišant, ir patrinant virkite nuo užvirimo 2 - 3 minutes. Pertrinkite avietes per sietelį, kad neliktų sėklyčių ir palikite atvėsti. Turėtų būti apie 400 gramų paruoštos tyrės. Į aviečių masę įmaišykite atvėsusią želatiną.
6.
Mažesnę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite aviečių masę ir tolygiai paskirstykite, įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
7.
Į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, viską gerai sumaišykite, kad neliktų gumuliukų. Statykite puodą ant viryklės ir vis maišant kaitinkite, kol kremas sutirštės.
8.
Kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
9.
Elektriniu plakikliu išplakite grietinėlę iki standumo, tada dalimis sudėkite atvėsusį kremą, kokoso drožles ir plakite toliau. Įpilkite atvėsusią želatiną ir dar kartą viską gerai išplakite.
10.
Į torto formą dėkite morenginį pagrindą. Ant viršaus dėkite šiek tiek mažiau nei pusę kremo, tolygiai paskirstykite ir įdėkite į šaldiklį 20 minučių, kad šiek tiek sustingtu. Likusi kremą palikite stovėti kambario temperatūroje.
11.
Aviečių sluoksnį dėkite ant pastingusio kremo, rankose laikykite aviečių sluoksnį su kepimo popieriumi ir apverskite ant kremo, kad popierius liktų viršuje ir jį atsargiai nuiimkite.
12.
Likusį kremą sudėkite ant aviečių sluoksnio, tolygiai paskirstykite ir įdėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtu, 3-4 valandoms. Kad greičiau sustingtų pusvalandžiui įkiškite tortą į šaldiklį.
13.
Visiškai sustingusį tortą išimkite iš torto formos ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę. Sausoje keptuvėje pakepinkite kokoso drožles ir jomis papuoškite tortą, ant viršaus uždėkite aviečių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ernesta
2018-08-06 20:22
Kodel kremas gaunasi labai skystas, kai sudedu visas dalis? ATSAKYTI
Rima
2018-08-06 22:23
O jūs eiliškumo tiksliai laikotės ir gerai išplakate? Nes pienas su krakmolu tirštinamas (ir tada būtinai labai gerai atvėsinamas), grietinėlė iki standumo plakama, tad neturėtų būti labai skystas kremas :) Beje, želatiną jį bestovintį pastingdina irgi. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital