Gaivus jogurto ir mangų desertas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Gaivus jogurto ir mangų desertas
Autorius apie receptą: Švelnaus skonio, gaivus desertas pagardintas kardamonu ir šafranu. Šiek tiek egzotikos ant Jūsų stalo. Švelnaus skonio, gaivus desertas pagardintas kardamonu ir šafranu. Šiek tiek egzotikos ant Jūsų stalo. Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų graikiško jogurto
250 gramų mango tyrė (naudojau konservuotą)
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas pieno (šilto)
1 šaukštelis vandens (rožių)
5 vienetai kardamono (anksčių)
10 vienetų šafrano (siūlelių)
pagal poreikį pistacijų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaurasamtį dedame marlės gabaliuką, sudedame jogurtą ir uždengiame marlės krašteliais. Kiaursamtį pastatome virš puodo ar dubens, kad nutekėtų skystis. Svarbu palikti vietos tarp puodo dugno ir kiaurasamčio, kad būtų vietos skysčiui susirinkti. Pastatome į šaldytuvą mažiausiai 8 val. Išeis apie 400 g labai tiršto jogurto.
2.
Šafrano siūlelius užpilame šiltu pienu ir paliekame 10 min.
3.
Sutraiškome kardamono ankštis, išlaisviname sėklytes ir jas susmulkiname.
4.
Į dubenį dedame jogurtą, mango tyrę, šafraną, kardamoną, beriame sukraus pudrą, pilame rožių vandenį ir permaišome. Pastatome į šaldytuvą 30 minučių.
5.
Desertą dedame į gražius indelius, papuošiame riešutais ir tiekiame.
Patarimai:
Vietoje pistacijų galite rinktis kitus riešutus, bet man mango-pistacijų derinys yra tobulas.
Naudojau konservuotą mangų tyrę, bet galima pakeisti šviežiais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital