Gaivus jogurtinis pyragas su konservuotais persikais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Gaivus jogurtinis pyragas su konservuotais persikais
Autorius apie receptą: Labai gaivus pyragas! Galima jį daryti ir apvalioje torto formoje, kaip tortą. Cukraus taip pat galima dėti pagal skonį. Mano jogurtas buvo saldus, todėl cukraus daug nebėriau. Labai gaivus pyragas! Galima jį daryti ir apvalioje torto formoje, kaip tortą. Cukraus taip pat galima dėti pagal skonį. Mano jogurtas buvo saldus, todėl cukraus daug nebėriau. Turėjau skardinę konservuotų persikų, tad sugalvojau štai tokį labai gaivų ir skanų persikinį-jogurtinį pyragą, kurį pavadinau "Persiku". Mano pyragas 18 x 24 cm kepimo formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
80 gramų miltų
70 gramų cukraus
1 šaukštas pieno
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų konservuotų persikų
250 mililitrų persikų jogurto
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
20 gramų želatinos
Papuošimui:
1.5 vieneto konservuotų persikų
1 pakelis persikų želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kiaušinius plakame su cukrumi plakikliu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
2.
Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
3.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus sutriname trintuvu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilame į jogurtą ir dar kartą viską sutriname iki vientisios masės. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilme kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)
4.
Papuošimui želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ieva
2017-05-28 07:50
Persikų nelabai mėgstu, tai dariau su mangais - super! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital