Gaivus ir greitas nekeptas maskarponės tortas "Pina Colada"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 112)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 112)
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Autorius apie receptą: Be galo skanus ir be galo greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o pagaminti - paprasčiau nebūna. Užtrunku apie 30 min, kartais ir greičiau. Tortas sotus, Be galo skanus ir be galo greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o pagaminti - paprasčiau nebūna. Užtrunku apie 30 min, kartais ir greičiau. Tortas sotus, todėl labiausiai tinka būti pjaustomas nedideliais gabalėliais. Užtat kiekvienas gabalėlis bus vertas nuodėmės! Jeigu nemėgstate kokoso, tortas bus skanus ir be jo. Į kremą dar labai tinka įpilti šlakelį kokosų likerio arba romo. Jeigu nemėgstate ar po ranka neturite konservuotų ananasų, galite daryti ir su persikais arba šaldytomis vyšniomis ar kitomis uogomis. Tik prieš tai uogas atitirpinkite, nupilkite skystį ir uogas apvoliokite truputyje cukraus pudros (arba galima apvolioti truputyje ištirpinto šokolado), nes jos rūgštesnės negu kad ananasai.

Jeigu norite šiek tiek lengvesnio torto, galite pusę maskarponės pakeisti pvz. jogurtu, bet tada į kremą reikėtų įdėti apie 20 g želatinos, jog sustingtų. Aš pati nelabai mėgstu tortus su želatina, nes jie prarandą tą gerąjį maskarponės kremiškumą. Bet čia kiekvienam pagal savo skonį :-)
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų sausainių (naudojau Selga)
90 gramų sviesto
500 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų konservuotų ananasų (gerai nusunkti, pasmulkinti)
5 šaukštai cukraus pudros
50 gramų kokoso drožlių
1 šaukštas citrinų sulčių
Papuošimui:
šiek tiek balto šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrinkite virtuvės kombainu iki trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
2.
Apvalią formą (naudojau 24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Į ją suberkite sausainių trupinius ir rankomis spausdami suformuokite pagrindą ir kraštelius. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą.
3.
Kremui maskarponę išsukite su citrinų sultimis ir cukraus pudrą bei sumaišykite su standžiai išplakta grietinėle.
4.
Ananasus labai gerai nuvarvinkite nuo sirupo ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ant torto pagrindo sudėkite trečdalį kremo, tada išdėliokite pusę ananasų, užberkite pusę kokoso drožlių ir sudėkite likusį kremą. Papuoškite likusiais ananasis ir kokoso drožlėmis. Galima dar pašlakstyti trupučiu ištirpinto balto šokolado ar dar kitaip papuošti.
5.
Palaikykite šaldytuve bent porą valandų (geriausiai per naktį), kad sustingtų.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
;)
2020-01-05 14:10
Gamyba nesudėtinga. Tačiau pyragas gan riebus ATSAKYTI
Ana
2019-03-05 17:16
Sveiki. o kiek laiko reikia plakt grietinele kad neperplakt? ATSAKYTI
Simona
2019-03-05 20:56
Kol pasidarys standi - jei paimsite šauktu, jį apversite, o grietinėlė išlaikys formą, nenutekės - reiškia, jau gerai išplakta, daugiau plakti nereikia :) ATSAKYTI
GITANA
2019-02-06 19:48
Tikrai labai skanus. Lengvai pasidaro. ATSAKYTI
Greta
2018-12-19 10:23
Sveiki, o galima vietoj maskarponės naudoti rikotą? ATSAKYTI
Dovilė
2018-12-19 12:03
Galima, bet reikėtų dėti papildomai želatinos, nes rikotos riebumas daug mažesnis už maskarponę, tad be želatinos nesustings :-) ATSAKYTI
Asta
2018-04-01 13:38
Ruosiau velykoms, neliko ne gabaliuko! labai skanus super :) ATSAKYTI
Danutė
2017-12-05 15:02
man neaišku kaip tas kremas padalijamas i tris dalis? Aš kiek supratau, tai dalijam pusiau, vieną dalį pilam iš karto ant sausainių , o kita dalimi užpilam ananasus ir tvarkom viršų. Bet ar iš karto reikia puošti torto viršų? Nepaskęs ananasai? labai laukiu atsakymo. ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-04 15:44
Tikrai niekas nepaskęs, nes kremas, kaip ir rašė Renatas, pakankamai gerai juos laiko, gaunasi pakankamai tvirtas, skalsus. O tas dalijimas yra apytikris, nereikia labai tiksliai skaičiuoti, tiesiog aptepkite kremu torto pagrindą, dėkite ananasus ir likusį kremą ant viršaus. Šonų aš kremu nepuošiu, bet jeigu norite tą daryti, tada šonams atsidėkite 3-4 šaukštus kremo :) ATSAKYTI
Aušra
2017-04-28 18:58
Gal kvailo klausimo paklausiu, bet kaip ta pagrinda os saisainiu formuot? Su tokia "sienele" kaip nuotraukoje ar tai tiesiog turi buti pagrindas ir viskas? ;) ATSAKYTI
Karolina
2017-12-02 20:51
Tiesiog suspaudžiate su kokiu puodeliu, nuo krašto kelis cm paliekate, kad kremą įdėti ten ir viskas, bent jau aš taip dariau, skonis pasakiškas ATSAKYTI
Dovilė
2017-02-12 15:55
Aiste, man jis visiškai standus gaunasi. Minkštas ir kreminis, bet tikrai netyžta ir lengvai pjaustosi bei laiko formą, kadangi maskarponės ir grietinėlės santykis 2:1. Jeigu maskarponės ir grietinėlės dedu 1:1 arba pridedu jogurto, tada jau reikėtų želatinos, bet kai maskarponės daug, želatina nebūtina ir man net nepatinka, kai jos įdedu, nes iškart nebelieka to kremiškumo. Šis kremas panašus į Tiramisu pyrago kremą, jeigu darytumėte variantą be kiaušinių. Į Tiramisu juk želatinos nereikia :-) ATSAKYTI
Aiste
2017-02-11 22:07
O kaip standumas jo? As kiek gaminus,tai visada zelatinos dedu. O cia tik maskarpone ir grietinele...itartinai man cia... ATSAKYTI
Erika
2019-02-14 21:46
standumo pakanka ATSAKYTI
Violeta
2017-02-09 12:19
Labai skanus receptas. Dariau jau du kartus! Dariau dukrytes gimtadieniui tikslaii pagal recepta su ananasais (sunaudojau visa didesne skardine) ir labai patiko. Toks kartu ir kremiskas, maskarponiskas, bet ir su gaivia rugstele. O vyro gimtadieniui dariau analogiskai, tik naudojau sokoladinius sausainius, o vietoje ananasu dejau saldytas vysnias, pries tai atitirpinusi, ir i krema dar slakeli romo ipyliau, o puosiau tirpintu pienisku sokoladu. Tobulas buvo, net nezinau, kuris man skanesnis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital