Nekeptas maskarponės tortas "Pina Colada" - gaivus ir greitai pagaminamas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Autorius apie receptą: Be galo skanus ir labai greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o paruošti - paprasčiau nebūna. Pagaminti užtrunku apie 30-40 min, kartais ir greičiau. Į Be galo skanus ir labai greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o paruošti - paprasčiau nebūna. Pagaminti užtrunku apie 30-40 min, kartais ir greičiau. Į kremą dar labai tinka įpilti šlakelį kokosų likerio arba romo. Jeigu nemėgstate ar po ranka neturite konservuotų ananasų, galite daryti ir su persikais arba šaldytomis vyšniomis ar kitomis uogomis. Tik prieš tai uogas atitirpinkite ir nupilkite skystį. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
230 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
100 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo, galima keisti graikišku jogurtu, žr. patarimus)
1 skardinė konservuotų ananasų (mažesnė, pjaustytų kubeliais, apie 350g gryno svorio)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai citrinų sulčių
12 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilkite daugmaž 100 ml kokoso pieno ir palikite išbrinkti 15-20 min.
2.
Konservuotus ananasus labai gerai nuvarvinkite nuo sirupo (galite padėti ant popierinių rankšluostėlių, kad sugertų skysčio perteklių).
3.
Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
4.
Apvalios formos (naudojau 22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Suberkite sausainių trupinius ir pausdami rankomis suformuokite pagrindą bei daugmaž 5 cm aukščio kraštelius. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą.
5.
Maskarponę sukrėskite į didesnį dubenį, suberkite cukrų ir šaukštu gerai išsukite, kad maskarponė truputį suminkštėtų.
6.
Želatiną ištirpinkite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje. Dubenyje sumaišykite grietinėlę ir likusius 100 ml kokoso pieno. Lengvai plakdami šluotele į šį mišinį pamažu supilkite ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną.
7.
Šį grietinėlės mišinį supilkite į dubenį su maskarpone, supilkite citrinos sultis. Plakite elektriniu plakikliu iki kremas ims laikyti formą (tai šiek tiek užtruks, bet tikrai įvyks).
8.
Ant torto pagrindo sudėkite trečdalį kremo, tada išdėliokite ananasų gabalėlius ir sudėkite likusį kremą.
9.
Palaikykite tortą šaldytuve bent 3-4 valandas (o dar geriau - per naktį), kad sustingtų.
10.
Patiekdami galite papuošti konservuotų ananasų gabalėliais, pabarstyti kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais ar kaip tik norisi.
Patarimai:
Į kremą dar labai tinka įmaišyti 1-2 šaukštus kokosų likerio arba romo, tad bus višika Pina Colada :)
Su kokosu pienu šis tortas man pats skaniausias, bet jeigu jo neturite po ranka, galite pakeisti graikišku jogurtu. Tada darykite taip - želatinos dėkite 14g ir jai išbrinkinti naudokite 70 ml sirupo nuo konservuotų ananasų (atitinkamai cukraus į kremą dėkite šiek tiek mažiau). Viename inde maskarponę išsukite su cukrumi ir graikišku jogurtu. Kitame inde labai lengvai paplakite grietinėlę ir plakdami į ją plona srovele supilkite ištirpintą dar lengvai šiltą želatiną. Grietinėlę supilkite į dubenį su maskarponės ir jogurto mišiniu, supilkite citrinos sultis. Viską išplakite iki kremas ims laikyti formą.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Pamastymui
2021-01-09 22:13
As tai isplakciau grietinele pirmiausia iki standumo. Lengvai imaisyciau i maskarpone ir tada supilciau zelatina ir kokosu piena. Lygiai taip pat kaip daromi kiti pyragai su maskarpones kremu. ATSAKYTI
Urtė
2021-01-06 22:11
Tobulas tortas, vienas skaniausių, ką esu dariusi, labai rekomenduoju! ATSAKYTI
GITANA
2019-02-06 19:48
Tikrai labai skanus. Lengvai pasidaro. ATSAKYTI
Asta
2018-04-01 13:38
Ruosiau velykoms, neliko ne gabaliuko! labai skanus super :) ATSAKYTI
Violeta
2017-02-09 12:19
Labai skanus receptas. Dariau jau du kartus! Dariau dukrytes gimtadieniui tikslaii pagal recepta su ananasais (sunaudojau visa didesne skardine) ir labai patiko. Toks kartu ir kremiskas, maskarponiskas, bet ir su gaivia rugstele. O vyro gimtadieniui dariau analogiskai, tik naudojau sokoladinius sausainius, o vietoje ananasu dejau saldytas vysnias, pries tai atitirpinusi, ir i krema dar slakeli romo ipyliau, o puosiau tirpintu pienisku sokoladu. Tobulas buvo, net nezinau, kuris man skanesnis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital