Nekeptas maskarponės tortas "Pina Colada" - gaivus ir greitai pagaminamas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 149)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 149)
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Autorius apie receptą: Be galo skanus ir labai greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o paruošti - paprasčiau nebūna. Pagaminti užtrunku apie 30-40 min, kartais ir greičiau. Į Be galo skanus ir labai greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o paruošti - paprasčiau nebūna. Pagaminti užtrunku apie 30-40 min, kartais ir greičiau. Į kremą dar labai tinka įpilti šlakelį kokosų likerio arba romo. Jeigu nemėgstate ar po ranka neturite konservuotų ananasų, galite daryti ir su persikais arba šaldytomis vyšniomis ar kitomis uogomis. Tik prieš tai uogas atitirpinkite ir nupilkite skystį. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
230 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
100 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo, galima keisti graikišku jogurtu, žr. patarimus)
1 skardinė konservuotų ananasų (mažesnė, pjaustytų kubeliais, apie 350g gryno svorio)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai citrinų sulčių
12 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilkite daugmaž 100 ml kokoso pieno ir palikite išbrinkti 15-20 min.
2.
Konservuotus ananasus labai gerai nuvarvinkite nuo sirupo (galite padėti ant popierinių rankšluostėlių, kad sugertų skysčio perteklių).
3.
Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
4.
Apvalios formos (naudojau 22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Suberkite sausainių trupinius ir pausdami rankomis suformuokite pagrindą bei daugmaž 5 cm aukščio kraštelius. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą.
5.
Maskarponę sukrėskite į didesnį dubenį, suberkite cukrų ir šaukštu gerai išsukite, kad maskarponė truputį suminkštėtų.
6.
Želatiną ištirpinkite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje. Dubenyje sumaišykite grietinėlę ir likusius 100 ml kokoso pieno. Lengvai plakdami šluotele į šį mišinį pamažu supilkite ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną.
7.
Šį grietinėlės mišinį supilkite į dubenį su maskarpone, supilkite citrinos sultis. Plakite elektriniu plakikliu iki kremas ims laikyti formą (tai šiek tiek užtruks, bet tikrai įvyks).
8.
Ant torto pagrindo sudėkite trečdalį kremo, tada išdėliokite ananasų gabalėlius ir sudėkite likusį kremą.
9.
Palaikykite tortą šaldytuve bent 3-4 valandas (o dar geriau - per naktį), kad sustingtų.
10.
Patiekdami galite papuošti konservuotų ananasų gabalėliais, pabarstyti kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais ar kaip tik norisi.
Patarimai:
ĮDOMUS FAKTAS: Plačiai paplitusi legenda sako, kad kokteilį „Pina Colada“ sugalvojo Puerto Rike prieš daugiau nei 200 metų gyvenęs Robert Cofresi. Ir, nors iš prigimties buvo turtingas, jis tapo piratu, kai 1800 m. valstybės galia ėmė žlugti. Apmaudu, kad originalaus jo sukurto „Pina Colada“ recepto iki šiol taip ir nepavyko rasti, tačiau šis gėrimas nuo 1978 m. tapo nacionaliniu Puerto Riko kokteiliu.
Į kremą dar labai tinka įmaišyti 1-2 šaukštus kokosų likerio arba romo, tad bus višika Pina Colada :)
Su kokosu pienu šis tortas man pats skaniausias, bet jeigu jo neturite po ranka, galite pakeisti graikišku jogurtu. Tada darykite taip - želatinos dėkite 14g ir jai išbrinkinti naudokite 70 ml sirupo nuo konservuotų ananasų (atitinkamai cukraus į kremą dėkite šiek tiek mažiau). Viename inde maskarponę išsukite su cukrumi ir graikišku jogurtu. Kitame inde labai lengvai paplakite grietinėlę ir plakdami į ją plona srovele supilkite ištirpintą dar lengvai šiltą želatiną. Grietinėlę supilkite į dubenį su maskarponės ir jogurto mišiniu, supilkite citrinos sultis. Viską išplakite iki kremas ims laikyti formą.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Vaida
2021-08-28 18:57
Gaila, kad komentarų nepaskaičiau prieš darydama, nes darydama pagal aprašyma, nes visa plakama masė beplakant tarsi į varškę pradėjo virsti... ką reiškia aprašyme "laikyti formą"? Būti standus ? ATSAKYTI
Gintarė
2021-08-30 09:31
Taip, turi būti standus. O kad kremas standėja, tai normalu, taip ir turi būti :) ATSAKYTI
Jurgita
2021-04-29 13:19
Man rodos anksčiau šis receptas buvo be kokosų pieno ir želatinos. Senasis receptas buvo tik su maskarpone ir grietinėle, ir labai patiko mano mamai. Bet neberandu senojo varianto. Ar čia labai jausis kokosų pienas? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-29 15:59
Taip, Jurgita, kadangi senasis kremas daug kam atrodė per riebus (nors man jis labai patinka:), jį pakoregavau į truputį lengvesni ir labiau kokosiškesnį. Kokoso pieno skonis šiame atnaujintame kreme jaučiasi, bet taip švelniai, tikrai ne per intensyviai.

O ankstesnis kremas buvo iš 500g maskarponės, 100g cukraus (arba pagal skonį), šaukštelio vanilės, 300ml grietinėlės (35 proc. riebumo) ir šaukšto citrinos sulčių. Gaminama taip - pirmiausia maskarponė šaukštu išsukama, jog būtų vientisesnė. Tada šalta greitinėlė išplakama su cukrumi bei citrinos sultimis iki standumo ir atsargiai įmaišoma į maskarponę. Ant torto pagrindo (jo ingredientai liko tokie patys) išdėliojamas sluoksnis konservuotų ananasų, jie apibarstomi pora šaukštų kokoso drožlių, ant viršaus dedamas kremas. Tortas palaikomas šaldytuve bent 5-6 valandas (arba per naktį). Prieš patiekiant jį galima papuošti konservuotais ananasais, apšlakstyti tirpintu baltu šokoladu. ATSAKYTI
Jurgita
2021-04-30 12:41
Ačiū jums labai, kad priminėt senąjį receptą. Pagaminsiu mamai sekmadieniui, jai labai patiko ATSAKYTI
Pamastymui
2021-01-09 22:13
As tai isplakciau grietinele pirmiausia iki standumo. Lengvai imaisyciau i maskarpone ir tada supilciau zelatina ir kokosu piena. Lygiai taip pat kaip daromi kiti pyragai su maskarpones kremu. ATSAKYTI
Dovilė
2021-02-25 14:52
Tikrai galima ir taip, jeigu dažniausiai taip gaminate ir sklandžiai pavyksta. Visgi ruošiant aprašytu būdu kremas pavyksta kiek puresnis ir želatina užtikrintai nesušoka (kas kartais nutinka pilant ją pabaigoje, priklausomai nuo želatinos rūšies bei kremo ingredientų temperatūros). Bet jeigu kitokia eiga jums įprastesnė, drąsiai ja ir vadovaukitės. Torto skonio paletę sudaro būtent ingredientai :) ATSAKYTI
Urtė
2021-01-06 22:11
Tobulas tortas, vienas skaniausių, ką esu dariusi, labai rekomenduoju! ATSAKYTI
GITANA
2019-02-06 19:48
Tikrai labai skanus. Lengvai pasidaro. ATSAKYTI
Asta
2018-04-01 13:38
Ruosiau velykoms, neliko ne gabaliuko! labai skanus super :) ATSAKYTI
Violeta
2017-02-09 12:19
Labai skanus receptas. Dariau jau du kartus! Dariau dukrytes gimtadieniui tikslaii pagal recepta su ananasais (sunaudojau visa didesne skardine) ir labai patiko. Toks kartu ir kremiskas, maskarponiskas, bet ir su gaivia rugstele. O vyro gimtadieniui dariau analogiskai, tik naudojau sokoladinius sausainius, o vietoje ananasu dejau saldytas vysnias, pries tai atitirpinusi, ir i krema dar slakeli romo ipyliau, o puosiau tirpintu pienisku sokoladu. Tobulas buvo, net nezinau, kuris man skanesnis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital