Gaivus grietininis tortas su vyšniomis

AUTORIUS:
Gražina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Grietininis tortas su vyšniomis uogomis
Grietininis tortas su vyšniomis uogomis
Grietininis tortas su vyšniomis uogomis
Grietininis tortas su vyšniomis uogomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
500 gramų grietinės, 30% riebumo
300 gramų vyšnių (naudojau konservuotas, bet tinka ir šviežios ar šaldytos, be kauliukų)
100 gramų cukraus
1 pakelis želės (77 g)
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Tešlai kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Suberti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą. Tešla turi būti puri, nesukritusi.
2.
Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 min.
4.
Kremui želė paruošti kaip nurodyta ant pakuotės, tik ją užpilti puse nurodyto kiekio vandens (jei ant pakelio nurodyta naudoti 500 ml vandens, tuomet ruošti su 250 ml vandens). Palikti atvėsti (bet ne sustingti!).
5.
Grietinę išplakti su cukrumi. Želė supilti į grietinę su cukrumi, tik tada kai jos konsistencija bus kaip kisieliaus.
6.
Iškepusi biskvitą apipjauname pagal formos dydį. Forma geriausia nuimamais kraštais (aš naudojau 22 cm, bet tinka ir kitokia). Dedame biskvitą, pilame pusę kremo, dedame likusį biskvitą, kuris liko apipjausčius formą, dedame vyšnias ir supilame likusį kremą.
7.
Dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriau pernakt, kad sutingtų.
AUTORIUS: Gražina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Zieda
2018-07-10 19:26
Sveiki , gal galite pasakyti kiek g zeles dejote Siam kiekiui ingredientu? Aciu. ATSAKYTI
Laura
2018-07-12 13:39
Receptuke prie ingredientų parašyta, kad naudotas vienas aviečių skonio žele pakelis, tie pakeliai paprastai po 77 g būna :) ATSAKYTI
Zieda
2018-07-12 15:52
Dekui. Tik va kad neesu maciusi anksciau . Ir ne lietuvoje gyvenu . Tai geriau, kai tikslus kiekis pasakomas. Aciu jums. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital