Gaivus grietininis braškių tortas - labai skanus!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Grietininis braškių tortas
Grietininis braškių tortas
Grietininis braškių tortas
Grietininis braškių tortas
Grietininis braškių tortas
Grietininis braškių tortas
Autorius apie receptą: Kol dar braškių sezonas nesibaigė siūlau išbandyti labai gaivų, lengvai pagaminamą, vasarišką tortą. Beje, turint užšaldytų trintų braškių šaldiklyje tortą galima Kol dar braškių sezonas nesibaigė siūlau išbandyti labai gaivų, lengvai pagaminamą, vasarišką tortą. Beje, turint užšaldytų trintų braškių šaldiklyje tortą galima pagaminti ir žiemą, vasaros belaukiant. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų miltų
40 gramų cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų braškių
400 gramų jogurtinės grietinės
250 mililitrų vandens
100 gramų balto šokolado
50 gramų cukraus
40 gramų braškių želė
4 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki putų, plakame apie 5 minutes. Miltus persijojame su druska ir suberiame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vientisa.
2.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Į paruoštą formą sudedame tešlą ir kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsiname.
3.
Želatiną užpilame vandeniu tiek, kad apsemtų, paliekame, kad išbrinktų. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės tik su 250 mililitrų vandens kiekiu, kad želė būtų standesnė.
4.
Šokoladą ištirpiname ir atvėsiname. Braškes nuplauname, nusausiname ir su cukrumi sutriname elektriniu trintuvu. Paruoštas braškes sumaišome su grietine, žele, šokoladu, išmaišome iki vientisos masės.
5.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir plona srovelė nuolat maišant supilame į braškių ir grietinės masę. Paruoštą kremą užpilame ant paruošto biskvito ir paliekame šaldytuve, kad sutvirtėtų, geriausia per naktį. Sustingusį tortą puošiame kaip tik norime.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital