Gaivus citrininis - mėtinis tortas su karameliniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Gaivus citrininis - mėtinis tortas su karameliniu kremu
Gaivus citrininis - mėtinis tortas su karameliniu kremu
Gaivus citrininis - mėtinis tortas su karameliniu kremu
Gaivus citrininis - mėtinis tortas su karameliniu kremu
Gaivus citrininis - mėtinis tortas su karameliniu kremu
Autorius apie receptą: Labai gaivus ir skanus tortas su žaliosios citrinos ir mėtų aromatu. Visiškai netradicinis sprendimas, būsite nustebinti. Labai gaivus ir skanus tortas su žaliosios citrinos ir mėtų aromatu. Visiškai netradicinis sprendimas, būsite nustebinti. Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
130 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
60 gramų sviesto (minkšto)
130 gramų kvietinių miltų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas želatinos milteliai
Sirupui:
1 pundelis mėtų
50 gramų rudojo cukraus
40 mililitrų vandens
2 vienetai žaliųjų citrinų (reikės sulčių ir nutarkuotos žalios dalies)
80 mililitrų baltasis romas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės. Į masę įplakite minkštą sviestą. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Išmaišykite ir tešlą padalinkite į 2 dalis.
2.
Kepkite po vieną iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių.
3.
Sirupui į prikaistuvį pilti vandenį, romą, įspausti žaliosios citrinos sultis, įtarkuoti žievelę, berti cukrų, dėti mėtą ir pavirti.
4.
Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje. Didesniame inde užvirinti truputėlį vandens, kad ant viršaus pastačius dubenėlį su išbrinkusia želatina, dugnas neliestų vandens, kaitinti ir maišyti, kol želatina visiškai ištirps ir susiformuos vientisa masė.
5.
Grietinėlę suplakite, įmaišykite minkštą karamelizuotą kondensuotą pieną ir pilkite želatiną. Kremą pastatome vėsiai.
6.
Biskvitus laistykite sirupu ir pertepkite kremu, uždėkite vieną ant kito. Laikome šaldytuve per naktį.
7.
Puoškite žaliosios citrinos vaisiais, žaluma, smulkintais riešutais. Viskas pagal skonį ir fantaziją. Mano tortukas dekoruotas žaliosios citrinos skiltelėmis, morengais, valgomomis našlaitėmis, mėtomis, skrudintais migdolais ir baltuoju šokoladu.
Patarimai:
Tortui naudojau 21 cm skersmens formą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital