Gaivus braškių ir trešnių tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Braškių ir trešnių tortas
Braškių ir trešnių tortas
Braškių ir trešnių tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
30 gramų miltų
30 gramų kakavos
1 žiupsnelis druskos
1 sluoksnis:
650 gramų jogurto, vanilinio
250 gramų trešnių (šviežių arba šaldytų ir atitirpintų)
100 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto
100 mililitrų vandens (želatinai ištirpinti)
17 gramų želatinos
2 sluoksnis:
600 gramų braškių (šviežių)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų vandens (želatinai ištirpinti)
20 gramų želatinos
Sulaistymui:
100 mililitrų likerio (arba juodos, saldintos kavos, arba saldinto vandens su citrinos sultimis)
Papuošimui:
77 gramai želės (1 pakelio)
šiek tiek uogų (arba vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius šluotele išsukti su cukrumi iki baltų putų, baltymus išsukti su žiupsneliu druskos išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.
2.
Į trynių masę įdėti kakavą, išsukti, dėti pusę baltymų masės, išmaišyti ir sudėti miltus. Dar kartą šluotele išsukti, sudėti likusius baltymus ir dar kartą išmaišyti iki putų.
3.
Supilti masę į 24 centimetrų pločio tortinę atsegamais kraštais, išklotą kepimo popieriumi. Dėti į įkaitintą 180 C laipsnių orkaitę ir kepti 20 - 25 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškeptą biskvitą atvėsinti ir perpjauti pusiau. Vieną lakštą dėti į tortinę atsegamais kraštais ir sulaistyti likeriu.
4.
Jogurtą sumaišyti su kondensuotu pienu ir trešnėmis, sudėti ištirpintą ir pašildytą želatiną, labai gerai išmaišyti šluotele ir supilti ant biskvito. Ant viršaus dėti kitą biskvitą, sulaistyti ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
5.
Braškes užpilti cukrumi, sutrinti trintuvu ir sumaišyti su iki standumo išplakta grietinėle, tirpinta, atvėsinta želatina. Supilti viską ant biskvito ir vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
6.
Pagaminti žėlė, tik vandens pilti per pusę mažiau, nei nurodyta ant pakuotės. Papuošti tortą uogomis ar vaisiais ir užpilt pravėsusia žėlė. Palikti tortą, kad sustingtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital