Gaivus biskvitinis pyragas su jogurtiniu kremu ir konservuotais abrikosais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Gaivus biskvitinis pyragas su jogurtiniu kremu ir konservuotais abrikosais
Autorius apie receptą: Labai gaivus ir skanus pyragas! Kitą kartą biskvitą kepčiau iš 4 kiaušinių, nes jis gerokai pakyla ir iškepa ne plonas. Labai gaivus ir skanus pyragas! Kitą kartą biskvitą kepčiau iš 4 kiaušinių, nes jis gerokai pakyla ir iškepa ne plonas. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
75 gramai miltų
75 gramai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
400 gramų konservuotų abrikosų
250 mililitrų jogurto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukšteliai želatinos
5 šaukštai abrikosų džemo
šiek tiek cukraus
šiek tiek pistacijų (ar kitų riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui baltymus nedideliu greičiu plakti, kol pradės putoti, tada toliau plakant suberti pusę cukraus - palaipsniui, po 1 – 2 šaukštus. Padidinti greitį ir plakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi ir vanilinu iki šviesiai gelsvos, purios masės. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijoti į trynius, sudėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti, kad nebūtų miltų gumuliukų. Atsargiai įmaišyti likusius baltymus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Orkaitės skardą (manosios išmatavimai 32 x 35 cm.) iškloti kepimo popieriumi, supilti ant jo tešlą, tolygiai paskirstyti. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min. Iškepusį biskvitą apversti, nuimti popierių, ant kurio kepė, ir atvėsinti. Perpjauti per pusę į 2 dalis.
3.
Įdarui abrikosus sudėti į sietelį ir nusunkti sirupą. Pusę abrikosų sutrinti elektriniu trintuvu, likusius supjaustyti nedideliais kubeliais. Trintus ir pjaustytus abrikosus sumaišyti su jogurtu. Įberti cukraus pagal skonį, galima įpilti abrikosų likerio ar citrinų sulčių.
4.
Įdarui želatiną išbrinkinti 6 v. š. šalto vandens. Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies. Ir plona srovele supilti į abrikosų ir jogurto masę, išmaišyti ir pastatyti į trumpam šaldytuvą. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti abrikosų masę.
5.
Imti per pusę perpjauto biskvito dyžio formą (aš dėjau į 18 x 24 cm. kepimo formą, tik teko truputį apipjauti biskvitą - buvo per didelis) iškloti kepimo popieriumi (popierius turi buti ir ant sienelių, nes pilsime kremą). Dėti vieną biskvito lakštą, supilti kremą ir ant viršaus uždėti antrą lakštą. Kelias valandas stingdyti šaldytuve, kol sustings kremas.
6.
Abrikosų džemą pašildyti, kad truputį suskystėtų (galima 1-2 min. mikrobangėje nedideliu galingumu) ir juo aptepti pyrago viršų. Pabarstyti susmulkintais riešutais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital