Gaivus apelsininis torčiukas

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Gaivus apelsininis torčiukas
Autorius apie receptą: Pagaminimui man užteko valandos, gal net mažiau (be šaldymo). Gaivus, nėra labai kaloringas. Nėra storas, sakyčiau vienai šeimai. Pagaminimui man užteko valandos, gal net mažiau (be šaldymo). Gaivus, nėra labai kaloringas. Nėra storas, sakyčiau vienai šeimai. Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
77 gramai kivių želė (1 pakelio)
Pagrindui:
180 gramų šokoladinių sausainių (naudojau "Selga", 1 pakelio)
50 gramų migdolų
50 gramų sviesto
50 gramų kondensuoto pieno, saldinto
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų graikiško jogurto
20 gramų želatinos
150 gramų pieno
1 vienetas apelsinų
0.5 vieneto citrinų
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis ciberžolės
Papuošimui:
1 vienetas apelsinų
pagal poreikį vaisių (naudojau bananus, baltus serbentus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sumalti kartu su riešutais.
2.
Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su kondensuotu pienu. Masę sumaišyti su sausainiais ir riešutais.
3.
24 cm skersmens torto formą patepti sviestu, iškloti formos dugną pasiruošta mase, tolygiai paskirstyti, paspausti.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. Atvėsinti.
5.
Pagal instrukciją ant pakuotės pasiruošti kivių želė.
6.
Kremui želatiną užpilti keliais šaukštais šalto vandens (tik tiek, kad padengtų želatiną) ir palikti 10 min brinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps.
7.
Su soda labai gerai nušveisti, nuplauti apelsinus. Vieną atidėti papuošimui. Kito apelsino žievėlę nutarkuoti, o sultis išsunkti.
8.
Išsunkti pusės citrinos sultis.
9.
Grietinėlę gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sumaišyti su jogurtu ir pienu. Įmaišyti citrinos sultis, po truputį, maišant, supilti atvėsusią želatiną. Kremą padalinti į dvi dalis (aš padalinau į dvi skirtingo dydžio dalis).
10.
Aš į didesniąją dalį kremo sudėjau apelsino žieveles, supyliau jo sultis, sudėjau ciberžolę ir išmaišiau. Supyliau 100 g kivių želė, išmaišiau. Masę supyliau ant torto pagrindo. Padėjau į šaldytuvą stingti.
11.
Kai žalsvą masė sustingo, sudėjau baltą kremą. Vėl palikau šaldytuve stingti.
12.
Kai kremas sustingo papuošiau vaisiais. Aš naudojau bananus, baltus šaldytus serbentus ir apelsiną. Juos užpyliau kivių želė.
13.
Palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.
Patarimai:
Galima nekepti torto pagrindo, bet iškepęs jis labai skanus. Toks kietokas, irisiniu poskoniu.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital