Gaivios pomidorų salotos su lengvu užpilu

AUTORIUS:
Sabina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Gaivios pomidorų salotos su lengvu užpilu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tokios salotos labai tinka, kai skubi į darbą ir norisi kažką įsidėti į pietų dėžutę, žinoma, ir šiaip, vasaros pietums labai tinkamas variantas. Ypač, kadangi gaminimas Tokios salotos labai tinka, kai skubi į darbą ir norisi kažką įsidėti į pietų dėžutę, žinoma, ir šiaip, vasaros pietums labai tinkamas variantas. Ypač, kadangi gaminimas neužima daug laiko, o pasigardžiuoti tikrai pavyksta. (...daugiau) Sabina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai pomidorų
2 riekelės balta duona (arba batono)
1 vienetas agurkų (nedidelio)
1 pundelis baziliko lapelių
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo)
1 pundelis baziliko (arba petražolių ar kitų žalumynų)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai raudonojo vyno acto
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duonos riekeles supjaustyti kubeliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, berti druskos ir gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formą padengti kepimo popieriumi, suberti duonelės gabaliukus ir kepti įkaitintoje iki 200˚C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių, kol apskrus. Iškepus atidėti atvėsti. Jei norite, galima kepti ir sausoje keptuvėje kelias minutes iki kol apskrus.
3.
Pomidorus, agurką, svogūną supjaustyti mažesniais gabalėliais, susmulkinti baziliko lapelius ir sudėti dubenį. Tuomet sudėti atvėsusią duonelę.
4.
Padažui į nedidelį dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, raudonojo vyno actą, smulkintą česnaką, berti druską, pipirus ir gerai išmaišyti, supilti į dubenį su paruoštomis salotos ir permaišyti.
AUTORIUS: Sabina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital