Gaivios brokolių salotos su rūkyta vištiena ir spanguolėmis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Brokolių salotos su vištiena ir spanguolėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo be krašto skanios salotos! Brokolio ir džiovintų spanguolių derinukas jau beveik klasika, bet ar bandėte į šias salotas įdėti vištienos? Ji čia dera tobulai! Su rūkyta Be galo be krašto skanios salotos! Brokolio ir džiovintų spanguolių derinukas jau beveik klasika, bet ar bandėte į šias salotas įdėti vištienos? Ji čia dera tobulai! Su rūkyta vištiena salotos man ypatingai skanios, bet jeigu jos po ranka neturiu, kepta vištiena čia irgi puikiai tinka. Riešutai irgi tinka bet kurie mėgiami arba juos galite pakeisti sėklomis, pvz. saulėgrąžomis. Obuolys šioms salotos suteikia malonios rūgštelės, bet jeigu tokio derinio nemėgstate, galima jo ir nededėti, vis tiek bus labai skanu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas brokolių
300 gramų rūkytos vištienos
50 gramų džiovintų spanguolių
50 gramų riešutų (bet kokių mėgstamų)
1 vienetas obuolių
šiek tiek majonezo (arba graikiško jogurto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Brokolį išskirstykite žiedynais. Juos sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10-20 sekunčių, o tada užpilkite labai šaltu vandeniu ir palikite porai minučių tame vandenyje atvėsti. Tada supilkite žiedynus į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Galima šio brokolio “blanširavimo” ir nedaryti, bet jis žalią brokolį truputį suminkština ir suteikia jam labai gražią intensyviai žalią spalvą.
2.
Riešutus lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje, kad pasklistų malonus aromatas. Jeigu skubate, šį žingsnį irgi galima praleisti, bet paskrudinti riešutai būna dar skanesni :) Riešutai šiame recepte tinka patys įvairiausi - graikiniai, žemės, lazdyno, anakardžiai. Taip pat vietoje jų galima dėti saulėgrąžas ar moliūgų sėklas.
3.
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Džiovintas spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Obuolį supjaustykite kubeliais.
4.
Dubenyje sumaišykite brokolius, spanguoles, riešutus ir vištieną. Pagal skonį viską pagardinkite majonezu arba jogurtu (su majonezu skaniau, o su jogurtu - sveikiau:), galite įberti šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite ir gardžiuokitės!
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital