Gaivi pavlova su braškėmis ir aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivi pavlova su braškėmis ir aguonomis
Gaivi pavlova su braškėmis ir aguonomis
Gaivi pavlova su braškėmis ir aguonomis
Gaivi pavlova su braškėmis ir aguonomis
Autorius apie receptą: Iš nurodytų ingredientų paruošite šešias mažas arba vieną didelę Pavlovą. Iš nurodytų ingredientų paruošite šešias mažas arba vieną didelę Pavlovą. Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Morengui:
220 gramų cukraus
150 gramų kiaušinių baltymų
4 šaukšteliai aguonų (nebūtina)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis baltojo vyno acto
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
1 žiupsnelis džiovintų mėtų
Papuošimui:
20 vienetų braškių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas balzaminio acto
5 lapai mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 120 C. Išklojame skardą kepimo popieriumi. Jei gaminame vieną didelę, ant kepimo popieriaus apibrėžiame vieną didelį apskritimą ir jo centre mažesnį, paliekant atstumą tarp apskritimų priklausomai nuo to, kokio storumo pavlovos norime. Apverčiame kepimo popierių į kitą pusę, kad ant iškeptos pavlovos neliktų pieštuko žymių.
2.
Plakame baltymus, kol jie suputoja ir padvigubėja. Tuomet pamažu beriame cukrų - beriame dalimis, nesustojant plakti, kol neliks cukraus kristalų. Kai suberiame visą cukrų, plakame dar keletą minučių, kol baltymai taps blizgūs ir standūs. Suberiame kukurūzų krakmolą ir actą, aguonas. Kai jie įsimaišo, nustojame plakti. Šaukštu kabiname išplaktus baltymus ir formuojame norimo dydžio individualias pavlovas (nedarome aukštų, kad tinkamai iškeptų), padarome šiokį tokį įdubimą šaukštu centre, kad būtų kur įdėti grietinėlės vėliau.
3.
Kepame 120 C temperatūroje 25 minutes, sumažiname temperatūrą iki 100 C ir kepame dar 45 - 55 minutes. Jei išorė pernelyg greitai keičia spalvą, sumažiname temperatūrą. Iškepta pavlova turi būti traški išorėje, bet viduje turi išlikti tąsi, tarsi zefyras. Paliekame visiškai atvėsti.
4.
Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir mėtomis iki standžių putų. Dedame po keletą šaukštų ant atvėsusios pavlovos.
5.
Supjaustome nuplautas braškes griežinėliais. Užberiame cukrumi, balzaminiu actu, mėtomis. Išmaišome ir paliekame 10-15 minučių, kad braškės išskirtų savo sultis ir susimaišytų visi skoniai bei aromatai.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital