Grilyje kepti šonkauliukai "Vyrų malonumas"

AUTORIUS:
Leon
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Kepti šonkauliukai grilyje
Kepti šonkauliukai grilyje
Kepti šonkauliukai grilyje
Kepti šonkauliukai grilyje
Autorius apie receptą: Yra įvairių patiekalų – skanių, neskanių, gražių, negražių, įmantrių ir paprastų. Ir yra šonkauliai kepti ant grotelių! Jie visada yra skanūs, gražiausi pasaulyje ir Yra įvairių patiekalų – skanių, neskanių, gražių, negražių, įmantrių ir paprastų. Ir yra šonkauliai kepti ant grotelių! Jie visada yra skanūs, gražiausi pasaulyje ir juos galima kepti bet kada, net per visuotinį karantiną. Šonkaulių kepimo receptų yra didelė įvairovė, daug jų esame išbandę, įvertinę ir įsitikinę, jog pats paprasčiausias, klasikinis yra tobuliausias. Mūsų šeima šiuo atveju vadovaujasi paprasta gamybos formule: daug kokybiškos mėsos su kauliukais + mėgstamiausias savos gamybos marinatas + šiek tiek klasikinės glazūros / iš kantrybės palaukti valandą prie kepsninės = visi patenkinti! Ne išimtis ir šių metų Velykos! Šeima šonkauliukus įvertino skaniausiu patiekalu. Kodėl „Vyrų malonumas“? Nes šis patiekalas išeina skaniausiai, kai jį gamina vyrai! (...daugiau) Leon
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2.5 kilogramo šonkaulių
500 mililitrų tamsaus alaus (nefiltruoto, arba obuolių sulčių, ar vandens)
4 šaukštai aliejaus
4 šaukštai rūkytos paprikos miltelių
2 šaukštai rupios druskos
6 skiltelės česnako
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį padažo (glazūravimo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnako skilteles smulkiai sukapojame, sudedame į indą kartu su visais prieskoniais, užpilame 3-4 šaukštais aliejaus ir gerai išmaišome iki vientisos konsistencijos masės.
2.
Šonkaulius išplauname, kruopščiai nuimame plėveles ir įtriname į mėsą aliejų su prieskoniais. Mėsą marinuojame mažiausiais 2 valandas uždarame nerūdijančio plieno arba stikliniame inde. Geriausia marinuoti visą naktį.
3.
Išmarinuotus šonkaulius dedame ant kepimo grotelių virš gerai įkaitintų kepsninės žarijų. Mėsą kepame iš abiejų pusių po 10-12 minučių.
4.
Nuimtus nuo grotelių šonkaulius aptepame glazūravimo padažu.
5.
Paruošiame 1-2 (priklausomai nuo to, kaip suskaidyti šonkauliai) didelius lapus kepimo folijos. Sudedame ant jų šonkaulius kaulais į apačią. Dalinai užlenkus folijos šonus, mėsą gausiai pašlakstome alumi, pripilame jo į foliją ir galutinai įvyniojame mėsą.
6.
Suvyniotus į foliją šonkaulius kepame ant žarijų (be ugnies) apie 50-60 min., įtaisant kepimo groteles per 15-20 cm nuo žarijų paviršiaus.
7.
Šonkauliai yra paruošti, kai jų kaulai atsiskiria nuo mėsos, vos juos patraukus.
Patarimai:
Vietoj tamsaus alaus galime naudoti obuolių sultis arba paprastą vandenį.
AUTORIUS: Leon
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Tom
2023-04-06 19:48
Kada pilti alų? ATSAKYTI
Justė
2023-04-07 09:43
5 žingsnyje parašyta. ATSAKYTI
Raimondas
2022-06-09 17:21
neblogai raš0t, bet iki galo, juk labai svarbu kepimo temperatūros, o paminit ne visur, pvz apie šonkaulius ... ? ATSAKYTI
Andrius
2020-04-20 20:09
Skaniai atrodantys šonkauliukai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital