Firminis Renatos obuolių pyragas su morengo kepure

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Renatos obuolių pyragas su morengu
Renatos obuolių pyragas su morengu
Renatos obuolių pyragas su morengu
Renatos obuolių pyragas su morengu
Renatos obuolių pyragas su morengu
Renatos obuolių pyragas su morengu
Autorius apie receptą: Šio pyrago atsiradimo mano virtuvėje istorija panaši į šimtus kitų - kepiau šarlotę, vėliau kažkam reikėjo morengų, paskui obuolių pyrago tešloje išbandžiau savo Šio pyrago atsiradimo mano virtuvėje istorija panaši į šimtus kitų - kepiau šarlotę, vėliau kažkam reikėjo morengų, paskui obuolių pyrago tešloje išbandžiau savo spaudžiamus aliejus ir mūsų laimingų vištaičių kiaušinius. Kol viskas pasiekė tobulumą ir buvo užtvirtinta produktų kiekiu mano užrašinėje. Pyragas gardus ir šiltas, žinoma, tačiau atšaldytas atsiskleidžia visu savo purumo ir burnoje tirpstančio morengo skoniu. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai rudojo cukraus
5 šaukštai tyro aliejaus
5 šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis sodos
šiek tiek obuolių acto
1 žiupsnelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atskiriu kiaušinių baltymus, iš karto į gilesnį indą, kuriame vėliau juos plaksiu. Į indą įdedu ir plakiklio antgalius ir nešu į šaldytuvą. Tai maža gudrybė, bet tikrai padedanti išplakti baltymus žymiai kokybiškiau.
2.
Trynius plaku šluotele, sudedu cukrų, pilu aliejų ir maišau, kol cukrus ištirpsta. Sudedu miltus, cinamoną, įmaišau. Obuolius nuplaunu, pjaunu pusiau, išimu sėklalizdžius ir supjaustau stambiais kubeliais, tiesiai į kepimo popieriumi išklotą formą su nuimamais bortais.
3.
Sodą didesniame šaukšte laikau virš tešlos ir lėtai pilu actą, kol vis susidaro putos. Jas įmaišau į tešlą ir pilu ant obuolių. Formą šaunu į orkaitės vidurį, jungiu 180C ir palieku kepti apie 40 minučių. Tuo metu iš šaldytuvo traukiu baltymus ir plaku juos, kol tampa blizgūs. Suberiu miltelinį cukrų ir įmaišau jį į baltymų masę.
4.
Po 40 minučių kepimo, formą ištraukiu, sukrečiu baltymus, juos šakute tolygiai paskirstau, formuodama “kepurę“. Ir pyragą nedelsiant grąžinu į orkaitę. Kepu apie 10-15 minučių, kol švelniai paruduoja baltymai ir išjungiu kaitrą. Po 10 minučių pyragą ištraukiu ir palieku atvėsti. Yra buvę atvejų, kai kai kas neišlaukė pilno atvėsimo ir ragavo pyragą dar labai karštą. Bet sakė daugiau taip nedarysiantis, nes tikrai verta palaukti, kol pyragas atvės ir netgi bus atšaldytas šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital