Firminiai Kūmutės šašlykai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Firminiai Kūmutės šašlykai
Firminiai Kūmutės šašlykai
Firminiai Kūmutės šašlykai
Firminiai Kūmutės šašlykai
Firminiai Kūmutės šašlykai
Autorius apie receptą: Mano firminis receptas susijęs su dabartine veikla. Kai pradėjau gaminti naminius aliejus, juos bandžiau visur – ir desertuose, ir marinatuose, ir net kavoje (kokosinis tikrai Mano firminis receptas susijęs su dabartine veikla. Kai pradėjau gaminti naminius aliejus, juos bandžiau visur – ir desertuose, ir marinatuose, ir net kavoje (kokosinis tikrai labai su ja dera). Kliuvo ir šašlykams kartą, buvau skaičiusi apie tai, kad pietų šalyse aliejus marinate yra plačiai vartojamas. Pasidomėjau kodėl, o atsakymas labai patiko – kepant aliejaus plėvelė ant mėsos neleidžia ištekėti sultims, o ir apskrudimas yra kitoks, neanglėjantis. Tad šio ingrediento paisau, tik naudoju būtinai aukšto dūmingumo aliejus, kurie atlaiko didelę kaitrą, nesudarydami nuodingų junginių. Iš mano gaminamų toks yra saulėgrąžų, sezamų ir rapsų aliejus, o jei naudojate rafinuotus parduotuvėje pirktus – jų atsparumas kaitrai būna dar didesnis. Mėsą visuomet renkuosi vienos rūšies, tik mentę. Ji yra saikingai riebi, bet tuo pačiu ir tvirtos tekstūros, iškepus gabalai lieka gražios formos. Apie sprandinę turiu savo subjektyvią ir patirtimi paremtą nuomonę, niekada negaminu šašlyko iš jos, nors kepsniams keptuvėje, ypač toji dalis su kauliuku, yra labai gera. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos mentės
4 šaukštai aliejaus (aukšto dūmingumo)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 šaukštas prieskonių (ožragės, serenčio lapelių, charčio prieskonių)
1 šaukštelis druskos (rupios, apie 15 g)
1 stiklinė vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Mėsą supjaustau postambiais, maždaug degtukų dėžutės dydžio, gabalais. Į indą, kuriame mėsa bus marinuojama, stambia tarka įtarkuoju nuluptą svogūną. Bijantiems ašarų pakalnės siūlau svogūną labai smulkiai sukapoti, bet taip neišsiskirs reikalingos sultys, tad verta truputį paašaroti. Arba pasižiūrėti šimtus pačių keisčiausių patarimų video kanaluose ir kramtyti gumą pjaustant, peilį ar tarką pastoviai nardinti į šaltą vandenį, dėvėti nardymo įrangą ir pan.
2.
Į svogūnų tarkius sudedu mėsą, prieskonius, supilu aliejų ir labai gerai išmaišau, darau tai rankomis, paminkant. Indą dengiu ir dedu į vėsią vietą, jei nėra rūsio, tuomet tinka ir šaldytuvo lentyna. Laikyti šaldytuve galima iki 48h, o minimaliausias laikas įsigerti prieskoniams – 4h.
3.
O kur dingo druska ir vanduo? Niekur, juos naudoju tik prieš pat kepant. Kai jau anglys tampa tinkamos kepimui, į šašlykus sudedu druską, pilu vandenį ir minkau, kol vanduo susigeria (tai trunka apie 1-2 minutes).
4.
Mėsą veriu ant iešmų ir atiduodu budinčiam prie žarijų.
Patarimai:
Apie garnyrus atskirai nerašysiu, tik priminsiu, kad kečupas prie tokių šašlykų nedera, jeigu norite pajausti tikrą mėsos, svogūnų ir prieskonių derinį, reiktų jį ragauti su rafinuotesnių skonių padažais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vytaras
2019-07-15 17:13
Labai skanūs! Ačiū! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital