Veganiškas pyragas su daržovių ir sojų faršo įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Veganiškas pyragas su daržovių ir sojų faršo įdaru
Veganiškas pyragas su daržovių ir sojų faršo įdaru
Veganiškas pyragas su daržovių ir sojų faršo įdaru
Veganiškas pyragas su daržovių ir sojų faršo įdaru
Autorius apie receptą: Ar girdėjote kada apie boreką? Tai – tradicinis turkiškas valgis, gaminamas iš plonyčių filo tešlos lakštelių ir įvairiausių įdarų. Šįkart nesaldų pyragą, Ar girdėjote kada apie boreką? Tai – tradicinis turkiškas valgis, gaminamas iš plonyčių filo tešlos lakštelių ir įvairiausių įdarų. Šįkart nesaldų pyragą, įkvėptą Turkijos virtuvės, kviečiame gaminti vien iš augalinės kilmės produktų. Įdarui rinkitės mėgstamas daržoves, pakepinkite jas drauge su sojų faršu, o kad įdaras būtų sultingesnis – į keptuvę įpilkite šlakelį avižų kreminio gaminio, atstojančio grietinėlę. Trumpai patroškinkite, o tuomet įsukite į susluoksniuotą filo tešlą. Dailios formos pyragą suformuosite labai paprastai, o iškeptas jis atrodys tikrai dailiai! Jis puikiausiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek savaitgalio pietums su draugais. Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs, tad drąsiai jį rinkitės pavasariškai iškylai gamtoje. Pyragas kepamas 22 cm skersmens kepimo formoje. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų filo tešlos
125 gramai avižų kremas (naudojau "Naturli" ekologišką)
50 gramų augalinio sviesto (naudojau "Vegan Block")
Įdarui:
300 gramų sojos faršo (naudojau "Naturli" formuojamą)
150 gramų pievagrybių
125 mililitrai avižų kremas (naudojau "Naturli" ekologišką)
100 gramų špinatų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pyragui galite naudoti šviežią arba šaldytą filo tešlą. Jei naudosite šaldytą, iš šaldiklio į šaldytuvą ją perdėkite likus parai iki gaminimo. Leiskite tešlai lėtai atšilti šaldytuve – jei atšildyti mėginsite kambario temperatūroje, ploni tešlos lakšteliai sukibs ir negalėsite jų atskirti.
2.
Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytus svogūnus ir smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite porą minučių. Sudėkite smulkiai tarkuotas morkas, plonomis riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Kartais pamaišydami kepkite dar kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
3.
Sudėkite sojų faršą, supilkite avižų kreminį gaminį, pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite ir kepkite dar apie penkias minutes.
4.
Suberkite smulkintus špinatų lapelius, išmaišykite ir pakaitinkite apie minutę, kol jie sukris. Keptuvę nukaiskite ir palikite atvėsti.
5.
Paruoškite aptepimą. Dubenėlyje šluotele išmaišykite tirpintą atvėsintą augalinę sviesto alternatyvą ir avižų kreminį gaminį.
6.
Susluoksniuokite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
7.
Iš šaldytuvo išimkite filo tešlą. Lakštelius išvyniokite ir iškart užklokite drėgnu rankšluosčiu – jis apsaugos nuo greito tešlos išdžiūvimo. Kol sluoksniuosite pyragą, visus dar nepanaudotus tešlos lakštelius laikykite užklotus drėgnu rankšluosčiu.
8.
Imkite pirmąjį lakštelį filo tešlos. Jį plonai aptepkite aptepimui skirtu plakiniu ir užklokite antruoju tešlos lakšteliu. Vėl tolygiai plonai aptepkite plakiniu ir užklokite trečiuoju tešlos lakšteliu. Pakartokite tą patį ir užklokite ketvirtuoju tešlos lakšteliu. Ant ketvirtojo tešlos lakštelio, išilgai ilgosios kraštinės krašto, paskirstykite trečdalį atvėsusio įdaro. Imkite už ilgosios tešlos kraštinės ir susukite įdarą į ritinėlį.
9.
Lygiai taip pat paruoškite du likusius ritinėlius (kiekvienam jų naudokite po keturis tešlos lakštelius ir trečdalį paruošto įdaro).
10.
Vieną iš ritinėlių dėkite ant lakšto kepimo popieriaus ir susukite į spiralę. Prie jo prijunkite antrąjį ritinėlį. Lengvai paspauskite jungimo vietą, kad kiek sukibtų. Taip pat prijunkite ir trečiąjį.
11.
Paėmę už kepimo popieriaus kraštų, suformuotą pyragą įkelkite į 22 cm skersmens kepimo indą. Viršų patepkite likusiu aptepimui skirtu plakiniu ir gausiai apiberkite sezamų sėklomis.
12.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Iškepusiam leiskite 10-15 minučių pastovėti kepimo inde, tuomet pjaustykite ir patiekite. Galite valgyti su mėgstamais padažais ar šviežių daržovių salotomis.
Patarimai:
Įdarą paįvairinkite bet kokiomis mėgstamomis daržovėmis, galite įmaišyti augalinio „sūrio“.
Pyragą galite susluoksniuoti vakare, pernakt laikyti sandariai uždengtą šaldytuve, o iškepti kitą dieną, prieš valgant.
Nesaldų pyragą ragaukite su sultiniu, su augalinės kilmės „grietine“ ar „jogurtu“, su šviežių daržovių salotomis ar kitais mėgstamais priedais.
Formos dydis 22 cm skersmens.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital