Fatastiškas kokosinis tortas "Bounty"

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Fatastiškas kokosinis tortas "Bounty"
Autorius apie receptą: Šio torto receptą turiu jau gal 5 metus. Paragavus supratau, kad be reikalo tiek delsiau. Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti Šio torto receptą turiu jau gal 5 metus. Paragavus supratau, kad be reikalo tiek delsiau. Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka.
Ingredientai skirti 22 cm skersmens apvaliai formai.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
150 gramų sviesto (minkšto)
140 gramų miltų
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
200 gramų kokoso drožlių
6 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų sviesto (minkšto)
200 mililitrų pieno
5 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai romo (arba konjako)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Glajui:
100 gramų šokolado
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išmaišome. 2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir "sieneles" iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.
2.
Kokosų pertepimui baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis. Pilame kokosų - baltymų masę ant formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės.
3.
Dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.
4.
Kremui trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo. Atvėsiname. Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos. Užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.
5.
Šokoladiniam glajui puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti. Užpilame ant torto. Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų. Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau - parai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital