Faršu įdaryti baklažanai orkaitėje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Faršu įdaryti baklažanai orkaitėje
Faršu įdaryti baklažanai orkaitėje
Faršu įdaryti baklažanai orkaitėje
Autorius apie receptą: Nežinau kodėl, bet baklažanai mano virtuvėje karaliauja gana retai, nors išties tai gardi daržovė. Šįsyk pasigaminau baklažaną su mėsos įdaru. Beje, panašų patiekalą Nežinau kodėl, bet baklažanai mano virtuvėje karaliauja gana retai, nors išties tai gardi daržovė. Šįsyk pasigaminau baklažaną su mėsos įdaru. Beje, panašų patiekalą esu gaminusi su cukinija. Abu patiekalai labai skanūs ir išties verta juos pasigaminti. Man ši baklažano "vėduoklė" labai patiko, tad receptu noriu pasidalinti ir su jumis. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas baklažanų
300 gramų kiaulienos faršo (apytikriai, arba kitos maltos mėsos)
2 vienetai pomidorų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti maltą kiaulieną, pabarstyti prieskoniais, česnako granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišyti.
2.
Pomidorus supjaustyti griežinėliais.
3.
Baklažaną supjaustyti išilgai riekelėmis, bet neperpjauti iki galo. Kiekvieną riekelę pabarstyti druska ir pipirais.
4.
Į tarpus dėti mėsos, griežinėlį pomidoro.
5.
Kepimo indą iškloti folija, dėti paruoštą baklažaną, apsukti folija ir dėti į orkaitę.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, tuomet atidengti foliją ir kepti dar 10 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Juozas
2021-12-23 19:46
Gaminau, labai nusivyliau. Trys kliurkos. Pirma, per tiek laiko niekas neiškepa. Antra, šitiek faršo į baklažaną įtalpint neišeina, nebent reikia skobti vidų. Trečia, pjauname ne išilgai, o skersai, kaip paveiksliuke. Galiausiai šitą nevykusį gaminį supjausčiau riekutėm, sudėjau į keptuvę, dar uždėjau faršo ir pomidorų, užpyliau aliejau ir kepinau papildomai gerą pusvalandį, tuomet jau buvo galima valgyti. Prašau kitą kartą neskelbti, ko nežinote ir neklaidinti žmonių. ATSAKYTI
Gintarė
2021-12-24 09:46
Dėl faršo tilipimo - gal labai mažą baklažaną pasirinkot? O antra - tai jūs nesilaikėt recepto ir skundžiatės, kad nesigavo, nes baklažanas ir turi būti būtent išilgai supjaustytas (nuotraukoje irgi matosi, kad supjaustyta išilgai, kad ir kaip jums atrodo), jei būtumėt supjaustęs, kaip reikia, gal ir faršas būtų tilpęs ir viskas būtų iškepę. ATSAKYTI
Gintautė
2022-10-24 13:37
Kiek teko daryti ši patiekalą, visada gaunasi. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital