Faršu įdarytas kalafioras orkaitėje

AUTORIUS:
Sigita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 198)
Porcijų skaičius: 5
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 198)
Įdarytas farširuotas kalafioras
@Shutterstock
Įdarytas farširuotas kalafioras
Įdarytas farširuotas kalafioras
Autorius apie receptą: Jeigu dar nebandėte kepti įdaryto kalafioro, būtinai paragaukite, nes gaminimas paprastas, o rezultatas labai skanus ir dar labai gražiai puošiantis stalą. Įdarą kalafiorui Jeigu dar nebandėte kepti įdaryto kalafioro, būtinai paragaukite, nes gaminimas paprastas, o rezultatas labai skanus ir dar labai gražiai puošiantis stalą. Įdarą kalafiorui drąsiai koreguokite pagal save - į jį tinka įmaišyti garstyčių, pakepintų daržovių, saulėje džiovintų pomidorų, fetos sūrio gabaliukų ar kaip tik sugalvosite. (...daugiau) Sigita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 vienetas žiedinių kopūstų (vidutinio dydžio)
700 gramų maltos mėsos (tiks bet kuri mėgiama)
100 gramų fermentinio sūrio
50 gramų majonezo
2 šaukštai džiūvėsėlių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 saujelė žalumynų (galima ir nedėti)
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių mėsai (tiks bet kurie mėgiami)
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Iš kalafioro atsargiai išpjauti kotą, stengiantis neišardyti žiedynų, ir taip padaryti ertmės kalafioro viduje.
2.
Kalafiorą dėti į verdantį vandenį (jog vanduo visiškai apsemtų) ir jį pavirti 5 minutes. Tada išgriebti ir perlieti šaltu vandeniu, jog nustotų virti.
3.
Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu svogūnu, smulkintais žalumynais (tinka petražolės, bazilikas, svogūnų laiškai ar kiti mėgiami), pipirais, druska, prieskoniais mėsai bei kiaušiniu. Kalafiorui išvirus, prikišti faršo į jo tarpelius (lapkočio vietą bei tarpelius tarp žiedynų).
4.
Įspausti į majonezą česnaką, sumaišyti. Paruoštą žiedinį kopūstą aptepti majonezu su česnakais, pabarstyti džiūvėsėliais ir kepti įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 40 minučių.
5.
Tuomet apibarstyti kopūstą tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 10 min pakepti, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus!
AUTORIUS: Sigita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Roma
2018-03-13 08:25
Isbandytas ir tikrai geras receptas ATSAKYTI
Jurate
2010-04-23 20:03
Tkrai skanus patiekalas, verta paragauti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital