Faršo kepsnys šoninės marškinėliuose

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Faršo kepsnys šoninės marškinėliuose
Faršo kepsnys šoninės marškinėliuose
Faršo kepsnys šoninės marškinėliuose
Autorius apie receptą: Šeimyniniams pietums - faršo kepsnys gardžiuose šoninės marškinėliuose. Patiks visiems artimiesiems - gardu, sotu ir nesudėtinga paruošti. Šeimyniniams pietums - faršo kepsnys gardžiuose šoninės marškinėliuose. Patiks visiems artimiesiems - gardu, sotu ir nesudėtinga paruošti. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas faršo (naudojau jautienos)
200 gramų šaltai rūkytos šoninės (plonai supjaustytos)
1 sauja džiovintų slyvų
1 pundelis petražolių
1 šaukštelis džiovintų krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pusę džiovintų slyvų smulkiai supjaustyti.
2.
Faršą labai gerai sumaišyti su džiovintomis slyvomis, džiovintais krapais ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais. Galima dar įdėti mėgiamų mėsos prieskonių.
3.
Pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, iškloti šoninės gabalėliais, dedant juos vieną šalia kito bei paliekant kraštus kepimo skardos išorėje, kad būtų galima užlenkti.
4.
Į vidų dėti paruoštą faršą, standžiai paspaudžiant. Išdėlioti likusias slyvas. Ant viršaus dėti likusį faršą.
5.
Užlenkti šoninės gabalėlių viršų, kad visas faršas būtų uždengtas šonine.
6.
Kepti grilyje arba iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 80 - 90 minučių (iki šoninė bus gražiai apskrudusi, o vidus pilnai iškepęs).
7.
Iškepusiam kepsniui leisti bent 15-20 min pastovėti ir sutvirtėti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Faršą tinka pagardinti kepintais svogūnais, morkomis ar kitais mėgiamais priedais (pvz. galite įmaišyti tarkuoto sūrio, vietoje džiovintų slyvų dėti saulėje džiovintus pomidorus ar kaip tik sugalvosite).
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital