Farširuota višta su pistacijų riešutais

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Farširuota višta su pistacijų riešutais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 vienetas vištos
100 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo
4 riekės batono
4 vienetai petražolių
1 stiklinė pieno
1 šaukštas druskos
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
100 gramų ryžių
1 šaukštas maltų kvapiųjų pipirų
200 gramų pistacijų (lukštentos)
1 vienetas burokėlių (virti)
1 vienetas poro
2 šaukštai majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištą nuplauti šaltu vandeniu iš vidaus ir viršaus.
Labai atsargiai nuimti odą taip, kad liktų tik kojų galiniai kauliukai ir sparneliai. Čia reikia atsargumo.
Perpjauti odą per vidurį krūtinėlės ir rankomis bei peiliu palengva atskirti odą nuo mėsos.
2.
Vištos mėsą atskirti nuo kaulų. Čia reikia atsargumo.
Perpjauti odą per vidurį krūtinėlės ir rankomis bei peiliu odą nuimti.
Mėsą, atskirtą nuo kaulų, sumalti mėsmale.
3.
Batono riekes užmerkti piene ir palikti kol jos išmirks.
Sutarkuoti sūrį stambia trintuve.
Smulkiai supjaustyti petražoles.
4.
Nulupti pistacijų riešutus.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir lengvai pakepinti.
Išvirti ryžius.
5.
Sumaišyti vištienos faršą, sūrį, virtus ryžius, svogūną, nuspaustą baroną, riešutus.
Sudėti nevirtus kiaušinius, grietinėlę, pasūdyti ir suberti pipirus.
6.
Vištos odą taip pat pasūdyti ir pabarstyti pipirais tiek iš vidaus, tiek iš išorės.
Visu turiniu atidžiai prifarširuoti vištą, suteikiant jai natūralią formą.
7.
Vištą padėti ant suteptos aliejumi skardos ar kepimo indo.
Plyšius užsiūti arba susmeigti dantų krapštukais.
Surišti kojeles ir sparnelius siūlu, kad jie kepdami neatsikištų.
8.
Vištos viršų aptepti majonezu.
9.
Kepti 160 - 180 C temperatūroje 1,5 valandos.
Periodiškai vištos paviršių palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.
10.
Kad odelė gražiai apskrustų, likus 5 - 10 minučių iki iškepimo, kepti aukštesnėje temperatūroje.
11.
Burokėlį supjaustyti plonais griežinėliais ir suformuoti rožės žiedą bei apšlakstyti ji aliejumi, kad blizgėtų.
Poro kotą išskirstyti maždaug 15 - 20 cm ilgio šiaudeliais.
12.
Farširuotą vištą galima valgyti karštą arba šaltą. Supjaustyti ją riekelėmis, papuošti burokėlio rože bei poro šiaudeliais.
AUTORIUS: Alma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital