Fantastiškas tortas "Juodasis miškas"

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Fantastiškas tortas "Juodasis miškas"
Fantastiškas tortas "Juodasis miškas"
Fantastiškas tortas "Juodasis miškas"
Autorius apie receptą: Torto "Juodasis miškas" receptų yra įvairių: vis kitokie biskvitai, kai kuriuose receptuose nėra šokoladinio sluoksnio. Nežinau, kuris yra tikrasis, tad nutariau susidėlioti Torto "Juodasis miškas" receptų yra įvairių: vis kitokie biskvitai, kai kuriuose receptuose nėra šokoladinio sluoksnio. Nežinau, kuris yra tikrasis, tad nutariau susidėlioti savąjį variantą iš kelių tortų. Siūlau išbandyti - gan paprastai padaromas ir labai skanus tortas!
Ingredientai skirti 24 cm skersmens formai.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
150 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Vyšnioms:
300 gramų šaldytų vyšnių
4 šaukštai brendžio (ar likerio)
3 šaukštai cukraus
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Šokoladiniam kremui:
150 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų sviesto
5 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vyšnias geriau pasiruošti iš vakaro. Jas užpilame cukrumi, alkoholiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame (galima prakiesti su vandeniu). Jei trūksta saldumo - įberiame į sirupą cukraus. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.
2.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakame elektriniu plaktuvu, kol masė padvigubės ir taps tiršta. Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi iškolotą skardą ir kepame iki 190 °C įaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, tikriname mediniu pagaliuku. Iškeptą atvėsiname ir perpjauname į 4 lakštus.
3.
Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.
4.
Šokoladiniam kremui želatiną užpilame 15 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Šokoladą ir sviestą puode maišydami ištirpiname ant mažos ugnies, supilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Viską atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome ją į šokoladą ir išplakame mikseriu mažu greičiu. Turi gautis purus, nesukritęs kremas. Pastatome trumpam į šaldytuvą, kad pradėtų stingti, t.y. kad tepant netekėtų nuo biskvito.
5.
Surenkame tortą: dedame į formą biskvitą, sulaistome sirupu (4-5 v.š.), dedame pusę vyšnių, tepame pusę grietinėlės. Ant grietinėlės dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą. Dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, dedame likusias vyšnias ir grietinėlę, uždengiame ketvirtu biskvitu. Tortą reikėtų palaikyti bent parą, o dar geriau - dvi. Tuomet atsiskleidžia tikrasis jo skonis. Puošiame kaip kam patinka - grietinėle, šokoladu ar kt. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (5)
Vilija
2018-12-28 22:29
Alkoholis maiste :(
Kuo rekomenduotumėte jį keisti? ATSAKYTI
Jolanta
2017-12-26 00:06
man biskvitas išėjo šiaip sau, kietokas, gal geriau būtų biskvito receptas su atskirai išplaktais baltymais, o ne su kepimo milteliais. Beje 5 g želatinos net neapsemia 15 ml vandens, reikėtų vandens bent 50ml. ATSAKYTI
Gražina
2017-04-11 13:05
Ačiū už receptą. Dariau gimtadieniui, kartosiu Velykoms.... jis nuostabus!!! ATSAKYTI
Smalize
2017-04-04 14:09
kokio skersmens kepimo forma buvo naudojama biskvitams? ATSAKYTI
Smaližė
2017-04-04 17:13
"Autorius apie receptą" rašo, kad 24 cm skermens :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital