Fantastiškas obuolių pyragas su karameliniu viršumi

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Karamelinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Tikrai kepsiu dar ne kartą... Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus! Kepiau 24 х 30 cm formoje. Tikrai kepsiu dar ne kartą... Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus! Kepiau 24 х 30 cm formoje. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
80 gramų rudojo cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
800 gramų obuolių
375 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
Trupiniams:
75 gramai miltų
75 gramai rudojo cukraus
75 gramai sviesto (šalto)
50 gramų avižinių dribsnių
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai minkštą sviestą su cukrumi ir druska elektriniu plakikliu plakame iki purumo - apie 3-5 min, kol apimtis padidėja 2 kartus. Mušae po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.
2.
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais. Nebus taip paprasta, bet kantriai maišant viskas gražiai susimaišo.
3.
Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius. Na, man pavyko ne trupiniai, o vientisas drėgnas tešlos gabalas, kurį vėliau ėmiau po gabaliuką ir trupinau ant obuolių.
4.
Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Imame po gabaliuką trupinių tešlos ir trupiname mažais gabaliukais ant obuolių, kol "uždengiame" visus. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Karamelė
2017-09-12 08:59
Labai mėgstu viską, kas su karamele! Skanus pyragas, tik truputį daugiau cukraus dėjau, nes mano obuoliai buvo labai rūgštūs. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital