Fantastiškas karamelinis kavos tortas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Fantastiškas karamelinis kavos tortas
Autorius apie receptą: Fantastiškas tortas. Abejojau, ar nebus per saldus, bet saldumo tikrai nesijaučia tiek daug, kiek gali atrodyti paskaičius sudėtį. Tortas labai ilgai išsilaiko, ir kuo ilgiau Fantastiškas tortas. Abejojau, ar nebus per saldus, bet saldumo tikrai nesijaučia tiek daug, kiek gali atrodyti paskaičius sudėtį. Tortas labai ilgai išsilaiko, ir kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis būna. tad drąsiai galite daryti ir pries kelias dienas iki valgymo. Ingredientai skirti 22 cm skersmens apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
285 gramai miltų
250 gramų cukraus
250 mililitrų pieno (ario temperatūros)
180 gramų sviesto (minkšto, kamb)
3 vienetai kiaušinių
55 gramai kakavos
3 šaukštai tirpios kavos
3 šaukštai vandens
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
2 šaukštai likerio (romo, brendžio ar apelsinų sulčių)
Sulaistymui:
200 mililitrų kavos (stiprios)
100 gramų cukraus
50 mililitrų likerio (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Persijojame. Kitame dubenyje minkštą kambario temperatūrossSviestą su cukrumi mikseriu išplakame iki baltumo. Plakdami po vieną mušame kiaušinius (po kiekvieno paplakti 1 min.). Į šį plakinį beriame pusę miltų, ir šaukštu išmaišome, bet nepermaišome. Supilame vandenyje ištirpintą kavą, pieną, likusius miltus ir vėl šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome.
2.
Kepsime 2 biskvitus, kuriuos kiekvieną perpjausime į 2 lakštus ir iš viso turėsime 4. Kepimo formos (naudojau 22 cm) dugną išklojame kepimo popieriumi, šonis patepame sviestu, pilame pusę tešlos ir kepame 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Tikriname vidurį mediniu pagaliuku. Taip iš kepame ir antrą biskvitą. Atvėsusius perpjauname dideliu peiliu į 2 lakštus.
3.
Kremui visus kambario temperatūros produktus dedame į dubenį ir mikseriu nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės.
4.
Sulaistymui kavą galima naudoti ir plikomą, ir tirpią. Tad pilame pasiruoštą kavą ir cukrų į puodą, užviriname ir pamaišydami kaitiname ant mažos ugnies, kol išgaruos beveik puse skysčio ir likęs ims šiek tiek tirštėti. Supilame alkoholį, jei jį naudosite. Nuimame nuo ugnies.
5.
Surenkame tortą: dedame biskvitą į lėkštę, sulaistome sirupu, tepame kremo, ir taip padarome su visais biskvitais. Pasiliekame šiek tiek kremo aptepti viršų ir šonus. Puošiame pagal savo norus - šokoladu, kokoso drožlėm, pabarstukais ir kt. Tortą palaikome šaldytuve bent parą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (29)
Zivka
2022-04-19 11:35
Laba diena. Parasysiu ir as savo seimos nuomone. Mums asmeniskai tortas nepatiko. Saldus, riebus. Daug produktu ir darbo. As kepusi ne viena torta, bet sito skonis mus tikrai nuvyle. Labai gaila, nes tikejomes kazko labai skanaus. Bet tie kas megsta labai saldziai ir riebiai gali pabandyti. Tikiuosi jums patiks. ATSAKYTI
Lina
2022-07-23 17:38
Nuostabaus skokio tortas. Darbo visiškai nėra, vienas iš lengviausių ir paprasčiausių tortų. Nieko jis išskirtinai neriebus, su sviestiniais kremais daug riebesni tortai. ATSAKYTI
Egle
2021-01-28 15:08
Kodėl isplakus maskarpone ir rududu pasidare skystas ATSAKYTI
Renata
2021-01-28 17:14
Gal labai dideliu greičiau ar ilgokai plakėt? Gali būti, kad įšilo kremas, todėl suskystėjo. Galit įdėti į šaldytuvą atvėsinti, turėtų kiek sutirštėt :) ATSAKYTI
as
2022-04-29 03:24
labai klaidingas atsakymas, tai buvo perplakta, reik 30 sekundziu visa mase i mikrobangu krosnele ir tada ant max apie 8 min plakti, tai pasidarys standus sviestinis kremas ATSAKYTI
klausk manes, atsakysiu
2023-03-25 20:12
Labai klaidingai atsakete, vienas dalykas ji krema perplake, del to pavandenijo, ne i saldytuva, o reik apie 15 min vel plakti, gaunasi standus geras kremas, tai cia kito recepto dalis ATSAKYTI
Justina
2021-01-16 14:21
Aha, man kaip ir kitoms neiškilo biksvitas. Gaila. Kažkas nugesina kepimo miltelius iš ingridientų. ATSAKYTI
Jurgita
2020-07-24 19:14
Sveiki nežinau ką darau ne taip atrodo viską darau kaip parašyta bet biskvitas iškepa tokie kad perpjauti neina labai ploni gaunasi 4 lakštų nepadariau iš 2 kartu ATSAKYTI
Regina
2020-04-12 19:53
Kepiau, bet biskvitas nekilo, bet tortas skanus. ATSAKYTI
Ernesta
2019-11-17 11:27
Nelabai supratau kodėl tešlos recepte yra minimas pienas, o gaminimo eigoje jo nelieka, klaida? ATSAKYTI
Ernesta
2019-11-17 15:36
Atsiprašau, ne įdėmiai perskaičiau, viską supratau :) ATSAKYTI
Laurita
2019-05-03 16:23
Kepiau si torta, viskas puikiai gavosi. Tik dejau 90 g sviesto ir 90 g aliejaus.As kepiau 4 biskvitus silikonineje 24 cm formoje po 17 min. Svarbu nepermaisyti teslos, sijoti miltus, ideti pakankamai kepimo milteliu. Tesla gavosi puri, lengvai iskilo, ir biskvitai gavosi visai ne ploni. Tik kremui emiau 250 grietineles, 250 maskarpones surio,Rududu ir apelsinu sirupo. Gavosi labai skanus tortas. Butinai kartosiu. ATSAKYTI
Renata
2019-03-13 19:04
Labai skanus gavosi. Nei skystas. Nei per sausas. ATSAKYTI
Agne
2019-02-05 15:53
Karamelizuotas kondensuotas pienas - tai cia rududu? Bet jis tamsus, o nuotraukoje pertepimas sviesus. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-02-05 16:07
Galima naudoti Rududu ar naminį karamelizuotą kondensuotą pieną. Nuotraukoje pertepimas šviesesnis, nes karamelizuotas kondensuotas pienas maišomas su baltu maskarponės sūriu :) ATSAKYTI
Anzelika
2018-12-10 15:52
Kodėl man kremas skystas išeina? Negalima plakt maskarpone? ATSAKYTI
Miss D
2017-05-06 23:31
As pyragu ir tortu nedarau, bet sis labai lengvai pagaminamas ir tikrai fantastisko skonio, tirpsta burnoj! Darysiu dar ir ne karta :-) ATSAKYTI
Milda
2017-04-25 23:32
Vertas demesio, dariau ir likau patenkinta. Tikrai apsimoka - nebrangu, sotu ir be galo skanu ATSAKYTI
Saule
2017-04-26 21:04
Recepte raso kad 2 biskvitai,ar is situ produktu iseina 2,ar reikia antra kart tiek?aciu labai ATSAKYTI
Austė
2017-04-27 12:08
Jeigu darysite ne per dideleje formoje, tai iseis du. Recepto autore raso kad naudojo 22 cm forma, as kepiau 21 cm formoje (nes tokia tik turejau), tai man gavosi du biskvitai. Labai patiko sitas receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital