Fantastiškas karamelinis kavos tortas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Fantastiškas karamelinis kavos tortas
Autorius apie receptą: Fantastiškas tortas. Abejojau, ar nebus per saldus, bet saldumo tikrai nesijaučia tiek daug, kiek gali atrodyti paskaičius sudėtį. Tortas labai ilgai išsilaiko, ir kuo ilgiau Fantastiškas tortas. Abejojau, ar nebus per saldus, bet saldumo tikrai nesijaučia tiek daug, kiek gali atrodyti paskaičius sudėtį. Tortas labai ilgai išsilaiko, ir kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis būna. tad drąsiai galite daryti ir pries kelias dienas iki valgymo. Ingredientai skirti 22 cm skersmens apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
285 gramai miltų
250 gramų cukraus
250 mililitrų pieno
180 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
55 gramai kakavos
3 šaukštai tirpios kavos
3 šaukštai vandens
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
2 šaukštai likerio (romo, brendžio ar apelsinų sulčių)
Sulaistymui:
200 mililitrų kavos (stiprios)
100 gramų cukraus
50 mililitrų likerio (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Persijojame. Sviestą su cukrumi mikseriu išplakame iki baltumo. Plakdami po vieną mušame kiaušinius (po kiekvieno paplakti 1 min.). Į šį plakinį beriame pusę miltų, ir šaukštu išmaišome, bet nepermaišome. Supilame vandenyje ištirpintą kavą, pieną, likusius miltus ir vėl šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome.
2.
Kepsime 2 biskvitus, kuriuos kiekvieną perpjausime į 2 lakštus ir iš viso turėsime 4. Kepimo formos (naudojau 22 cm) dugną išklojame kepimo popieriumi, šonis patepame sviestu, pilame pusę tešlos ir kepame 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Tikriname vidurį mediniu pagaliuku. Taip iš kepame ir antrą biskvitą. Atvėsusius perpjauname dideliu peiliu į 2 lakštus.
3.
Kremui visus kambario temperatūros produktus dedame į dubenį ir mikseriu nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės.
4.
Sulaistymui kavą galima naudoti ir plikomą, ir tirpią. Tad pilame pasiruoštą kavą ir cukrų į puodą, užviriname ir pamaišydami kaitiname ant mažos ugnies, kol išgaruos beveik puse skysčio ir likęs ims šiek tiek tirštėti. Supilame alkoholį, jei jį naudosite. Nuimame nuo ugnies.
5.
Surenkame tortą: dedame biskvitą į lėkštę, sulaistome sirupu, tepame kremo, ir taip padarome su visais biskvitais. Pasiliekame šiek tiek kremo aptepti viršų ir šonus. Puošiame pagal savo norus - šokoladu, kokoso drožlėm, pabarstukais ir kt. Tortą palaikome šaldytuve bent parą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Miss D
2017-05-06 23:31
As pyragu ir tortu nedarau, bet sis labai lengvai pagaminamas ir tikrai fantastisko skonio, tirpsta burnoj! Darysiu dar ir ne karta :-) ATSAKYTI
Milda
2017-04-25 23:32
Vertas demesio, dariau ir likau patenkinta. Tikrai apsimoka - nebrangu, sotu ir be galo skanu ATSAKYTI
Saule
2017-04-26 21:04
Recepte raso kad 2 biskvitai,ar is situ produktu iseina 2,ar reikia antra kart tiek?aciu labai ATSAKYTI
Austė
2017-04-27 12:08
Jeigu darysite ne per dideleje formoje, tai iseis du. Recepto autore raso kad naudojo 22 cm forma, as kepiau 21 cm formoje (nes tokia tik turejau), tai man gavosi du biskvitai. Labai patiko sitas receptas! ATSAKYTI
Joana
2017-04-19 00:40
Kada ir kur pilti tuos 3 šaukštus vandens? ATSAKYTI
Danguole
2017-04-19 20:00
Juose istirpinti tirpia kava reikia, o tada supilti i tesla tuo paciu kaip pilsite piena. Super tortas, mano mylimiausias!! ATSAKYTI
lora
2017-04-14 20:09
suteptas ir laukia valgytojų, keptas ne kartą, visada nepakartojamas, o lakstai plonoki gaunasi, bet peilio ir siulo pagalba perpjaunu, tobulas ATSAKYTI
Laura
2017-03-26 23:26
Man tai šiek tiek sausokas gavosi:( ATSAKYTI
Milda
2017-04-27 12:09
Gausiau sulaistykite biskvita kita karta ;) ATSAKYTI
R
2018-03-24 22:20
Man irgi sausas, net nesinori 2karta bandyti :( ATSAKYTI
Dana
2017-03-25 15:59
Kepiau bet teslos uztenka tik dviems blynams. Beveik nepakylo ir neiseina perpjauti i 2 dalys ATSAKYTI
Jūratė
2017-03-25 16:41
Hmm, man gavosi ir viskas iškilo, labai geras tortas gavosi. Kokio dydžio formoje kepėte, gal labai didelėje? Aš kepiau 20 cm, o autorės parašyta, kad 22 cm kepė. Jeigu didesnėje formoje, tada daugiau tešlos reikėtų daryti ATSAKYTI
Irma
2017-03-22 18:31
Kepiau vyro gimtadieniui, vaikų nebuvo, tai su rudu romu dariau - nu pasaka tiesiog! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis