Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai
Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai
Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai
Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai
Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai
Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai
Autorius apie receptą: Toks sotus, maistingas ir spalvų pilnas dubenėlis – puikus pasirinkimas veganiškiems pietums ar vakarienei. Skoniai čia dera itin harmoningai: švelnūs avokadai, gaivūs Toks sotus, maistingas ir spalvų pilnas dubenėlis – puikus pasirinkimas veganiškiems pietums ar vakarienei. Skoniai čia dera itin harmoningai: švelnūs avokadai, gaivūs pomidoriukai, traškios morkos, klasikinis humusas, pikantiškas Tahini padažas. Ir, žinoma, „Naturli“ falafeliai – gardūs, sotūs, maistingi! Toks dubenėlis gardus ir atvėsęs, tad puikiausiai tiktų pietų dėžutei; tik padažą tuomet susimaišykite atskirame stiklainėlyje ir apšlakstykite prieš valgant. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Pagrindui:
10 vienetų falafelių (naudojome „Naturli“)
200 gramų vyšninių pomidorų
185 gramai bolivinių balandų
1 vienetas avokadų (gerai sunokusio)
1 vienetas morkų
1 sauja ridikėlių daigų
5 šaukštai humuso
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
pagal skonį kanapių sėklų (lukštentų)
Padažui:
60 gramų sezamų pastos tahini
1 vienetas citrinų sulčių
2 šaukštai agavos sirupo
1/4 šaukštelio druskos
pagal poreikį vandens
Užpilui:
400 gramų konservuotų avinžirnių
60 gramų sezamų pastos tahini
1 vienetas citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kumino
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal poreikį skysčio nuo konservuotų avinžirnių (arba vandens)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jei ketinate naudoti naminį, iš pradžių pagaminkite humusą. Spausdami avinžirnius tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles. Nors tai nėra būtina, pašalinus odeles humuso tekstūra bus dar švelnesnė, glotnesnė. Sudėkite į maisto smulkintuvą su visais likusiais ingredientais. Sutrinkite iki visiškai vientisos tekstūros.
2.
Paruoškite Tahini padažą. Visus padažui skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, gerai išmaišykite iki tolygios masės. Įpilkite ir įmaišykite tiek vandens, kad gautumėte norimo tirštumo padažą (turėtų pakakti apie 2-4 šaukštų vandens).
3.
Sudėliokite dubenėlius. Bolivinės balandos sėklas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Padalinkite į dubenėlius.
4.
Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir išskobkite iš odelės. Supjaustykite riekelėmis ir dėkite į dubenėlius ant bolivinės balandos sėklų.
5.
Į dubenėlius sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, plonomis juostelėmis pjaustytą morką.
6.
Dėkite po kelis šaukštus humuso.
7.
„Naturli“ falafelius iškepkite pagal instrukciją ant pakuotės (apie 10 minučių keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus). Keptus falafelius dėkite į dubenėlius šalia kitų produktų.
8.
Pagardinkite dubenėlius plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, ridikėlių daigais, lukštentomis kanapių sėklomis.
9.
Apšlakstykite Tahini padažu ir patiekite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital