"Fajita" su jautiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
"Fajita" su jautiena
Autorius apie receptą: Puikiai tinkantis patiekalas nerūpestingam draugų pasisėdėjimui, kada nesikuklinama valgyti rankomis. Recepto idėją radau svetainėje Cafedelites.com. Puikiai tinkantis patiekalas nerūpestingam draugų pasisėdėjimui, kada nesikuklinama valgyti rankomis. Recepto idėją radau svetainėje Cafedelites.com. Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai tortilijų (mažų)
500 gramų jautienos didkepsnių
1 vienetas svogūnų
3 vienetai saldžiosios paprikos (įvairių spalvų)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Marinatui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 pundelis petražolių ((jeigu mėgstate, galima naudoti kalendrą)
2 skiltelės česnako
40 mililitrų žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštelis rudojo cukraus
0.5 šaukštelio malto kumino
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Marinatui petražoles susmulkinti, česnaką sutarkuoti arba sutraiškyti, supilti alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, suberti kuminą, aitriosios paprikos miltelius, druską. Gerai išmaišyti.
2.
Maždaug 1/3 marinato atidėti į šalį, likusį supilti ant jautienos ir palikti šiek tiek pasimarinuoti.
3.
Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, paprikas juostelėmis.
4.
Keptuvę labai gerai įkaitinti su šlakeliu aliejaus. Dėti jautieną ir apkepti iš abiejų pusių po keletą minučių (priklausomai nuo kepsnių storio). Išimti iš keptuvės ir palikti pastovėti apie 5 min.
5.
Keptuvę išvalyti, vėl įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti svogūną ir papriką, supilti likusį nenaudotą marinatą ir, maišant, pakepinti keletą minučių, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
6.
Tortilijas šiek tiek pašildyti švarioje keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje.
7.
Mėsą supjaustyti, pateikti šalia daržovių su šiltomis tortilijomis. Kaip pagardas puikiai tinka trintas avokadas su citrinos sultimis, česnaku, grietine.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital