Estiškas kringelis

AUTORIUS:
Gerda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Estiškas kringelis
Estiškas kringelis
Estiškas kringelis
Estiškas kringelis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
120 ml šilto pieno
1 a. šaukštelio cukraus arba medaus (dėjau 2 v. šaukštus)
1 kiaušinio
30 g sviesto (dėjau 50 g)
žiupsnelio druskos
15 g šviežių mielių
300 g miltų (dėjau 350 g)
Aptepimui:
50 g sviesto (dėjau 60 g)
3 v. šaukštų cukraus (dėjau 2 v. šaukštus)
1-2 a. šaukštelių cinamono (dėjau 2 plokščius)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Indelyje išmaišykite mieles, pieną, cukrų ir palikite kelioms minutėms suputoti. Kitame dubenyje supilkite persijotus miltus (pirmiausia 300 g po to minkant jei reikia įberti likusius 50 g) su druska. Padarykite duobutę, įpilkite paplaktą kiaušinį, tirpintą pravėsusį sviestą, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 minučių, kol taps glotni, minkšta ir elastinga. Suvoliokite rutuliuką ir padėkite 1-2 val. kildinti šiltoje padalpoje, kol padvigubės. Aptepimui sviestą išlydžiau ir leidau vėl sustingti, galite imti labai minkštą sviestą. Sumaišykite su cinamonu bei cukrumi. Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1 cm storio. Ištepkite paruošta mase ir masę suvyniokite į volelį. Volelį padalinkite pusiau neįpjaudami galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką bei iš virvelės suformuokite “vainiką”. Padėkite kildinti, o kai iškils kepkite 180°C orkaitėje apie 20-25 minutes. Atvėsinkite ir skanaukite!
Skanaus!!!
AUTORIUS: Gerda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital