Estiška pynė

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Estiška pynė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
120 ml pieno
2 v. š.  cukraus
1 kiaušinio
50 g sviesto
8 g  mielių, šviežių
Žiupsnelio druskos
300 g miltų

Pertepimui:
60 g sviesto
3 v. š. cukraus
2 v. š. cinamono, malto
Cukraus pudros, pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS:

Šiltame piene ištirpinau cukrų ir sutrupintas mieles.
Miltus persijojau, sumaišiau su druska.
Ištirpinau sviestą ir jame išplakiau kiaušinį.
Sviesto ir kiaušinio plakinį supyliau į pieno, cukraus ir mielių mišinį.
Išmaišiau.
Visa tai supyliau į dubenį su persijotais miltais.
Užminkiau tešlą.Tešla buvo pakankamai klampi.
Minkiau rankomis, kol tešla jau nebelipo nei prie indo sienelių, nei prie pirštų (apie 15 - 20 min.).
Išminkytą tešlą įdėjau atgal į dubenį ir palikau šiltai, kad pakiltų ir tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą plonai iškočiojau (stengiausi, kad tešlos lakštas būtų stačiakampio formos) ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Lydytą sviestą sumaišiau su cukrumi ir maltu cinamonu.
Gauta mase ištepiau iškočiotą tešlą.
Taip paruoštą tešlą susukau voleliu išilgai iškočioto stačiakampio.
Volelį nuo viršaus iki apačios (išilgai) perpjoviau.
Gautas dvi juostas susukau į virvę, galus sutvirtindama. Dariau taip, kaip parodyta estiškam recepte.
Paruoštą pynę dėjau riebalais patepton ir miltais pabarstyton skardon ir padėjus šiltai, leidau pakilti.
Kepiau 180°C orkaitėje 25 minutes.
SKANAUS!

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital