Ėriuko kulninė su traškiomis bulvytėmis ir žiemos daržovių salotomis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ėriuko kulninė su traškiomis bulvytėmis ir žiemos daržovių salotomis
Ėriuko kulninė su traškiomis bulvytėmis ir žiemos daržovių salotomis
Autorius apie receptą: Šis ėriuko kulninės paruošimo būdas yra vienas iš paprastesnių ir greitesnių, bet maloniai nustebina kiekvieną ragaujantį. Puiki vakarienė pasitinkant Naujuosus Metus. Šis ėriuko kulninės paruošimo būdas yra vienas iš paprastesnių ir greitesnių, bet maloniai nustebina kiekvieną ragaujantį. Puiki vakarienė pasitinkant Naujuosus Metus. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų ėriuko kulninės
750 gramų raudono vyno
500 mililitrų vandens
100 gramų svogūnų
100 gramų morkų
100 gramų sojos padažo
50 gramų teriyaki padažo
50 gramų česnako
20 gramų rozmarino
20 gramų čiobrelių
10 gramų šalavijo
10 gramų cinamono
10 gramų anyžių
10 gramų kardamono (nemalto)
Garnyrui:
200 gramų bulvių (mažų)
100 gramų sviesto
50 gramų česnako
50 gramų lazdyno riešutų
20 gramų krakmolo
10 gramų rozmarino
10 gramų čiobrelių
pagal skonį druskos
Salotoms:
100 gramų morkų
100 gramų cukinijų
100 gramų moliūgų
100 gramų pastarnoko
Padažui:
100 gramų rausvųjų svogūnų
100 gramų alyvuogių aliejaus
100 gramų aviečių actas
30 gramų medaus
10 gramų petražolių
10 gramų krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į greitpuodį sudedama kulninė, kuri užpilama vynu ir vandeniu, sudedami prieskoniai, daržovės ir šviežios prieskoninės žolelės. Puodas gerai uždaromas ir viskas verdama aukštoje temperatūroje 30 minučių.
2.
Baigus troškinti kulninė išimama iš sultinio, sultinys perkošiamas per sietelį.
3.
Į sultinį supilama sojos ir terijako padažais. Verdama, kol sutirštėja, garinamas padažas apie 20 minučių, tuomet gardinama druska.
4.
Daržovės skustuku supjaustomos plonomis juostelėmis.
5.
Salotų padažui svogūnai supjaustomi labai plonais kubeliais ir sumaišomi su medumi, supilamas aviečių actas, aliejus ir sudedami smulkinti žalumynai, viskas gerai išmaišoma.
6.
Paruoštu marinatu užtaisomos pjaustytos daržovės. Viskas gerai išmaišoma, laikoma 10 - 15 minučių, kad daržovės įsigertų salotų padažo.
7.
Mažos bulvės verdamos sūdytame vandenyje apie 10-15 minučių. Kol dar šiltos, kepinamos ant sviesto, kartu su prieskoninėmis žolelėmis ir česnakais. Kepinama apie 10 minučių, tuomet sudedamas krakmolas ir dar 2-3 minutes pakepinama. Baigus kepti gardinama druska.
8.
Ant sviesto, kur kepė bulvės, pakepinami smulkinti lazdyno riešutai.
9.
Iškepta ėriena paskaninama smulkintomis petražolėmis, petražolių aliejumi irgardinama druska.
10.
Viskas sudėliojama į lėkštę, ant viršaus uždedami kepinti riešutai, šalia pilamas padažas, dekoruojama smulkintomis rozmarino šakelėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital