Ėrienos troškinys užkeptas sūriais sviestiniais sausainiais

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Ėrienos troškinys užkeptas sūriais sviestiniais sausainiais
Ėrienos troškinys užkeptas sūriais sviestiniais sausainiais
Ėrienos troškinys užkeptas sūriais sviestiniais sausainiais
Ėrienos troškinys užkeptas sūriais sviestiniais sausainiais
Autorius apie receptą: Jei norite ką nors nustebinti - šiuo patiekalu tikrai pavyks, nes tai vienas skaniausių troškinių. Įspūdinga išvaizda ir sviestiniai, riebūs, trapūs sausainiai primirkę Jei norite ką nors nustebinti - šiuo patiekalu tikrai pavyks, nes tai vienas skaniausių troškinių. Įspūdinga išvaizda ir sviestiniai, riebūs, trapūs sausainiai primirkę troškinio sulčių padarys jus geriausiu šventės virtuvės šefu. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 ir 2/5 kilogramo ėrienos kumpio (be kaulo)
4 vienetai pastarnoko
750 mililitrų tamsaus alaus
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
2 vienetai salierų stiebų
4 skiltelės česnako (smulkintų)
2 vienetai rozmarinų šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų (šviežiai maltų)
2 vienetai lauro lapų
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
175 mililitrai pieno
115 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas rozmarino
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Kepimui:
pagal poreikį riebalų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ėrieną supjaustykite gabalėliais ir kepinkite keptuvėje su riebalais, kol gražiai apskrus. Kepkite dalimis, kad gražiai skrustų, o ne troškintųsi. Iškepusią ėrieną pagardinkite druska ir pipirais.
2.
Morką, svogūną, salierų stiebus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3.
Į keptuvę kurioje kepė mėsa, sudėkite smulkintus morkas, svogūnus ir saliero stiebą. Kepkite maišydami, kol pradės skrusti. Sudėkite lauro lapus, rozmariną, smulkintą česnaką, kepkite maišydami dar kelias minutes. Supilkite alų – užvirkite. Į kepimo formą su dangčiu sudėkite apkeptą ėrieną, supilkite daržoves su alumi. Ant viršaus uždėkite pagal kepimo formos dydį iškirptą kepimo popierių, uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
4.
Pastarnokus nuskuskite ir supjaustykite gabaliukais. Išimkite iš orkaitės troškinį, nuimkite dangtį ir kepimo popierių, išimkite rozmarino šakeles ir lauro lapus, įmaišykite pastarnokus. Jei trūksta skysčio, pripilkite vandens, turi būti šiek tiek apsemta. Dėkite atgal į orkaitę be dangčio ir popieriaus ir troškinkite dar 1 valandą, retkarčiais pamaišant.
5.
Kol ėriena troškinsis, galima pagaminti tešlą sausainiams. Virtuviniame kombaine S formos peiliuku sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir rozmariną. Dirbant kombainui pamažu sumeskite į gabaliukus padalintą sviestą. Kai susiformuos tešlos trupiniai, kombainą išjunkite, masę suverskite į dubenį.
6.
Kiaušinį išplakite.
7.
Į dubenį su trupiniais supilkite pieną ir išplaktą kiaušinį (truputį kiaušinio plakinio pasilikite sausainių aptepimui) ir spaudžiamaisiais judesiais užminkykite tešlą. Jei atrodys, kad trūksta miltų, įdėkite. Tešla turi būti minkšta, bet kočiojama. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba įdėkite į maišelį ir palaikykite 30 minučių šaldytuve.
8.
Išsitroškinųsį troškinį ištraukite, orkaitėje padidinkite kaitrą iki 220 C laipsnių.
9.
Tešlą iškočiokite, kad būtų maždaug 1 cm storio. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus. Tešlos likučius suminkykite, iškočiokite ir vėl išspauskite apskritimus. Sudėkite apskritimus ant troškinio, aptepkite juos kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių arba kol sausainiai išsipūs ir apskrus.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital