Tortilijų suktinukai su malta jautiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tortilijų suktinukai su malta jautiena
Autorius apie receptą: Enčilados - tai tortilijų suktinukai, įdaryti mėsos (gali būti malta mėsa arba keptos vištienos gabalėliai) ir pupelių įdaru, aplieti aromatingu pomidorų padažu bei Enčilados - tai tortilijų suktinukai, įdaryti mėsos (gali būti malta mėsa arba keptos vištienos gabalėliai) ir pupelių įdaru, aplieti aromatingu pomidorų padažu bei pagardinti kalnu skanių priedų: čederio sūriu, jogurtu, avokadais, pomidorais, kalendra. Patikėkite, pagaminti šį patiekalą visai nesudėtinga. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Padažui:
300 mililitrų jautienos sultinio
150 mililitrų pomidorų tyrės
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas tako prieskonių mišinio (naudojome Santa Maria)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Pagrindui:
500 gramų maltos jautienos
320 gramų tortilijų (vidutinio dydžio, naudojome Santa Maria)
310 gramų konservuotų pupelių
100 gramų čederio sūrio
20 gramų tako prieskonių mišinio (naudojome Santa Maria)
2 skiltelės česnako
pagal poreikį aliejaus
Papildomai:
1 vienetas avokadų
1 vienetas pomidorų
1 vienetas marinuotų jalapenų (naudojome Santa Maria)
pagal skonį kalendros
pagal skonį aitriųjų paprikų padažo (naudojome Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame padažą: Į nedidelį puodą dedame sviestą, išlydome. Į lydytą sviestą beriame miltus, išmaišome, kad gautųsi košė. Kaitinant ant vidutinės ugnies po truputį vis maišant pilame sultinį. Mūsų tikslas – jokių gumulėlių padaže, todėl sultinį pilame po 50 ml. ir vis maišome, kol tokiu būdu supilame visą sultinį. Tuomet supilame pomidorų tyrę, suberiame prieskonius ir ant nedidelės ugnies kaitiname padažą 10 minučių, kol padažas sutirštėja.
2.
Ruošiame mėsos įdarą: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame maltą jautieną ir iškepame. Suberiame pupeles, susmulkintus česnakus bei prieskonius ir maišydami kepiname dar kelias minutes.
3.
Į kepimo formą pilame ketvirtadalį padažo, paskirstome tolygiai pagal formos dugną.
4.
Į kiekvienos tortilijos apatinę dalį dedame po du šaukštus mėsos įdaro ir susukame tortiliją į paprastą suktinuką, dedame jį į kepimo formą. Taip kartojame su visomis tortilijomis.
5.
Ant tortilijų viršaus supilame likusį padažą ir pabarstome tarkuotu sūriu.
6.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
7.
Patiekiant ant viršaus dedame graikiško jogurto, avokado, Jalapeno griežinėlių, pomidoro kubelių. Apšlakstome aitriųjų paprikų padažu ir pabarstome šviežių kalendrų lapeliais.
Patarimai:
Jei liko nesuvalgytų tortilijų, pakuotę sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve – tortilijos išliks šviežios dar kelias dienas. Galėsite bet kada pasigaminti kesadilijų arba kitą mėgstamą patiekalą iš tortilijų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital