Empanados - tradiciniai čilietiški pyragėliai su mėsa

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Empanados pyragėliai su jautiena mėsa
@Shutterstock
Empanados pyragėliai su jautiena mėsa
Empanados pyragėliai su jautiena mėsa
Autorius apie receptą: Jeigu dar neragavote empanadų, būtinai bent kartą jų išsikepkite, nes skonis to vertas. Šie puikūs pyragėliai šiek tiek primena mūsiškius kibinus ir gardumu jiems tikrai Jeigu dar neragavote empanadų, būtinai bent kartą jų išsikepkite, nes skonis to vertas. Šie puikūs pyragėliai šiek tiek primena mūsiškius kibinus ir gardumu jiems tikrai nenusileidžia. Žemiau dalinuosi tradiciniu čilietiškų empanadų, vietinių vadinamų empanadas de pino receptu būtent tokiu, kokios jos Čilėje dažniausiai gaminamos - su jautiena ir įdedant… razinų. Kaip neįprastai beskambėtų, razinų salstelėjimas puikiai konktrastuoja su prieskoninga jautiena, bet jeigu saldu - sūru skonių derinys jums ne prie širdies, razinas tiesiog praleiskite. Prieskonių kiekį taip pat galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra, o net jeigu alyvuogių į įdara ir neįdėtumėte, pyragėlių skanumas tikrai nenukentės :) (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
600 gramų miltų
250 mililitrų pieno
120 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
500 gramų jautienos faršo (lieso)
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
60 mililitrų jautienos sultinio
50 gramų razinų (galima ir nedėti)
24 vienetai juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas miltų
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino (arba kmynų)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tešą. Tam pieną, sviestą ir druską truputį pašildykite prikaistuvyje, iki kol išsilydys sviestas. Šiek tiek atvėsinkite, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
2.
Po truputį, maišant, įsijokite miltus, iki kol susiminkys nelipni tešla. Miltų gali reikėti truputį mažiau arba daugiau, tai priklauso nuo miltų rūšies bei kiaušinio dydžio. Teša turi būti nelipni, bet drauge ir likti elastinga, ne per kieta.
3.
Paruoštą tešlą dėkite į maišelį arba įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, jog ten pabūtų, kol ruošite įdarą. Tešlą galite pasiruošti ir iš anksto (pvz. iš vakaro).
4.
Įdarui svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje, iki kol bus lengvai auksinės spalvos. Sudėkite smulkiai kapotą česnaką ir dar minutę pakepinkite. Tada sudėkite jautienos faršą ir gražiai apkepinkite. Suberkite druską bei prieskonius (saldžios paprikos miltelius, kuminą, pipirus, aitriosios paprikos miltelius) ir gerai išmaišykite. Supilkite sultinį (galima jį pakeisti vandeniu) ir ant nedidelės ugnies, uždengę, patroškinkite apie 10 minučių. Tada suberkite miltus ir razinas, išmaišykite ir patroškinkite dar 2-3 minutes iki kol įdaras sutirštės.
5.
Leiskite įdarui atvėsti, o tada formuokite empanadas. Jų formavimas labai primena kibinų gaminimą. Tešlą padalinkite į 12 vienodų kamuoliukų ir kiekvieną jų iškočiokite į maždaug 15 cm skersmens apskritimą. Ant kiekvieno apskritimo viduryje dėkite po porą šaukštų jautienos įdaro, 2 pasmulkintas alyvuoges ir ketvirtį virto kiaušinio. Sulenkite apskritimą pusiau, jog gautumėte pusmėnulio formos pyragėlį. Empanados kraštelį supinkite kasele ar užpauskite šakute. Jeigu sunkiai liptų, kraštelius patepkite trupučiu vandens.
6.
Paruoštas empanadas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlių viršų patepkite patepkite lengvai paplaktu kiaušiniu.
7.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, iki kol epmanados bus gražiai auksinės spalvos. Man paprastai iškepa per 30-35 minutes. Empanados ypač skanios šiltos, bet labai gardžios ir atvėsusios.
8.
Beje, jeigu razinų ir jautienos derinys įdare jums skamba per daug neįprastai (taip, būtent taip empanados gaminamos Čilėje!), galite jas tiesiog praleisti. Prieskonius bei kitus įdaro priedus taip pat drąsiai koreguokite savo nuožiūra, empanados mėgsta improvizacijas :-)
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Machuka
2020-11-18 22:19
Deja, bet nuotraukos visiškai neatitinka tradicinių čilietiškų empanadų. Kad nesuklysčiau, receptą parodžiau vaikinui iš čilės ir paklausiau ar žino kas tai. Jis nuoširdžiai nusijuokė ir pasakė, kad empadanos yra atrodančios visiškai kitaip, o tai atrodo, kaip "kažkas bandė gaminti, bet nepavyko". Recepto labai nesigilinau, bet empanados lipdomos kitaip. ATSAKYTI
Alfonsas
2019-10-25 12:14
Man labai patinka gaminti ir patinka jūsų patiekalai ATSAKYTI
Irmantas
2019-08-11 11:44
Puikiai pavyko ir buvo labai skanu.

Į dalį pyragėlių nedėjau virto kiaušinio ir šitie man buvo net skanesni. ATSAKYTI
daiva
2019-02-06 19:34
na tikrai ne Ciloetiski....nieko panasaus....
ATSAKYTI
Valerija
2018-05-09 18:44
Labai skani tešla! Įdarą rinkausi kitokį - rūkyta kalakutiena, sūris, alyvuogės ir saulėje džiovinti pomidorai. Tešlai sunaudojau lygiai 600 gr kvietinių miltų, o iškepė per 25 minutes, kiaušinio plakiniu netepiau, bet labai gražiai apskrudo iš visų pusių ir be to :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital