Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais

AUTORIUS:
Milda Švėgždaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais
Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais
Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais
Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais
Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais
Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais
Elastingi lietiniai su varške, braškėmis ir bananais
Autorius apie receptą: Tai vasariškas neįprastas receptas, kuris atgaivins ir pamaitins. Ragaukite ir mėgaukitės! Tai vasariškas neįprastas receptas, kuris atgaivins ir pamaitins. Ragaukite ir mėgaukitės! Milda Švėgždaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
125 mililitrai vandens
125 mililitrai pieno
1 vienetas bananų
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai kukurūzų miltų (kupinų)
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus (+6 šaukštų kepimui)
1 šaukštas riešutų sviesto
1 šaukštas cukraus
1.5 žiupsnelio druskos
Įdarui:
20 vienetų braškių
150 gramų varškės (geriausia 9%)
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas medaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir druska.
2.
Elektrine trintuve sutrinti smulkiai pjaustytą bananą, kol neliks gabaliukų, išmaišyti su kiaušiniu. Supilti vandenį, berti kviečių miltus, išmaišyti. Tada supilti pieną, kukurūzų miltus, dar kartą gerai išmaišyti. Įdėti riešutų sviesto. Gerai išmaišyti, tešla turi būti be gumulėlių. Supilti 2 šaukštus aliejaus.
3.
Į įkaitintą keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus.
4.
Samčiu semti tešlos, tolygiai paskleisti keptuvėje ir kepti, kol lietiniai švelniai apskrus iš abiejų pusių. Lietinį apvesti kepimo mentele ir šakute.
5.
Kas kelis blynus keptuvę vėl reikia sudrėkinti 2 šaukštais aliejaus ir toliau kepti lietinius. Nes tešla ima svilti po 3 - iojo ar 4 -ojo lietinio kepimo.
6.
Palaukt,i kol lietiniai atvės.
7.
Įdarui braškės smulkiai supjaustyti. Sutrinti su grietine, varške, druska ir medumi.
8.
Krėsti šaukštą įdaro masės į jau spėjusio ataušti lietinio centrą. Lenkti kairį, dešinį ir galiausiai apatinį krašta centro link, paliekant viršutinįjį kraštą laisvą. Ant jo reikia užlenkti viduje esančią masę su tešlos klostėmis. Laisvi kraštai prisilaudžia prie lėkštės ir blynelis priešais jus įgauna pagalvėlės formą.
9.
Pagal skonį ir poreikį blynelius reikia apkepti, t.y. dar kartą pašildyti. Kepame įpylę aliejaus, kol švelniai apskrunda.
Patarimai:
Jei įdaro lieka per daug, jį suvalgome, tai irgi neblogas šaltas užkandis.
AUTORIUS: Milda Švėgždaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital