Eklerai su plikytu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Eklerai su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Labai gardus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio, o paruošti lengviau nei atrodo. Labai gardus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio, o paruošti lengviau nei atrodo. Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
125 mililitrai vandens
90 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
3 vienetai kiaušinių trynių
300 mililitrų pieno
30 gramų cukraus
30 gramų cukraus pudros
30 gramų kvietinių miltų
30 gramų sviesto
pagal skonį vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, įdėti sviestą ir ištirpinti, kaitinti iki kol užvirs. Tuomet įberti druskos, pamažinti temperatūrą ir vis maišant įsijoti miltus, maišyti apie 1 - 2 minutes iki kol masė atšoks nuo sienelių. Tuomet paruoštą masę atidėti 5 - 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų, ji neturi būti labai karšta, o tik šilta.
2.
Į puodą su paruošta tešla mušti po vieną kiaušinį vis kruopščiai išmaišant. Tešla gali sušokti į gumuliukus, tačiau maišant konsistencija atsistatys, galima maišyti mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu plakant mažiausiu greičiu.
3.
Į konditerinį maišelį sudėti paruoštą tešlą.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti 1.5 - 2 pločio ir 10 - 12 cm ilgio eklerus, paliekant didesnius, maždaug 6 cm tarpus, nes kepdami jie pakyla apie 3 kartus.
5.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
6.
Kremui į puodą įpilti pieno, suberti cukrų ir ant silpnos ugnies virti vis maišant iki kol cukrus ištirps, bet neužvirti. Tuomet sudėti vanilę ir išmaišyti.
7.
Į kitą puodą sudėti trynius, suberti cukraus pudrą, miltus ir išmaišyti iki vientisos masės, tuomet supilti paruoštą šiltą pieną ir vėl išmaišyti, statyti ant ugnies ir nuolatos maišant virti iki kol kremas sutirštės.
8.
Puodą su kremu nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą, maišyti iki kol ištirps sviestas ir masė taps vientisa, kremą perpilti į kitą dubenį, uždengti maistine plėvele taip, kad plėvelė liestų kremo viršų ir palaukti iki kol kremas atvės.
9.
Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį su plonu antgaliu.
10.
Kiekvieno eklero apačioje abiejose pusėse peiliu išpjauti nedideles skylutes, per jas įspausti kremo iki kol jis pasirodys ties antra skylute.
Patarimai:
Daugiau apie eklerų kepimą pasiskaityti galima čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital