Eklerai keksiukų formelėse - minkštučiai ir purūs

AUTORIUS:
Justyna Gaidamovic
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Eklerai keksiukų formelėse - minkštučiai ir purūs
Eklerai keksiukų formelėse - minkštučiai ir purūs
Eklerai keksiukų formelėse - minkštučiai ir purūs
Autorius apie receptą: Jeigu norite gražių, išsipūtusių eklerų, atradau puikų būdą juos kepti keksiukų formoje! Jeigu norite gražių, išsipūtusių eklerų, atradau puikų būdą juos kepti keksiukų formoje! Justyna Gaidamovic
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 mililitrų vandens
3 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
100 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1/3 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų ir druską supilti į puodą ir užvirti. Sumažinti ugnį iki vidutinės, nenuimant puodo nuo viryklės, suberti miltus ir intensyviai maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
2.
Nukelti puodą nuo viryklės, palikti apie 4 minutes atvėsti. Po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat lėtai maišyti. Tešla turi būti minkšta, blizganti, elastinga, bet tvirta, pakankamai gerai laikanti savo formą. Todėl žiūrėkite, kiek reikia kiaušinių, jei tešla jau reikiamos konsistencijos, daugiau kiaušinių nedėkite. Man užteko 3. Jei įmušėte per daug kiaušinių, ją dar šiek tiek pakaitinkite maišydami, kad ji taptų tirštesnė.
3.
Į keksiukų formą dėti po šaukštą tešlos. Kepti 210 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Kai jie pradeda ruduoti ir susidaro plutelė. sumažinti ugnį iki 180 C laipsnių ir kepti dar apie 10 minučių. Išjungti orkaitę ir palikti eklerus atvėsti neatidarius durelių apie 20 - 30 minučių.
4.
Kremui grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su tirpintu šokoladu. Sudėti kremą į konditerinį švirkštą ir pripildyti eklerus. Viršų apšlakstyti juodu šokoladu.
AUTORIUS: Justyna Gaidamovic
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital