Dzūkiškas vyniotinis su varške

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Dzūkiškas vyniotinis su varške
Dzūkiškas vyniotinis su varške
Dzūkiškas vyniotinis su varške
Dzūkiškas vyniotinis su varške
Dzūkiškas vyniotinis su varške
Autorius apie receptą: Žiemos pabaigos šventės vakarui - Trims Karaliams, o ir sau, užsinorėjau vyniotinio su varške. Vaikystės gardumynas Kuršėnų vyniotinis man labai gerai išeina išsikepti, o Žiemos pabaigos šventės vakarui - Trims Karaliams, o ir sau, užsinorėjau vyniotinio su varške. Vaikystės gardumynas Kuršėnų vyniotinis man labai gerai išeina išsikepti, o va valgyti jo - neturiu sveikatos. Tiksliau gal valios - negaliu jo sukramsnoti tik vieno plonučio ritinėlio, pakatoju, o po to - atpildas už silpnavališkumą pareina, nes sviestas šokdina skrandį, kepenis, mane, maniškius, o dažniau jo valgant spintoje apsigyvena žmogeliukai, kurie vis siaurina drabužius... Tai pasigaminau liesenį vyniotinio variantą. Abejojau jo skoniu, bet man gavosi itin gerai. Pavyko ir biskvito patobulinimas. Kuršėnų vyniotinio biskvitas man tarsi guminis, nuobodokas. Atradau būdą, kaip biskvitą pavesti kitokio skonio - tarsi sausaininiu. Jis šiek tiek blogiau vyniojosi, bet tik viduje. Va iš čia ir gimė vyniotinio pavadinimas, nes vartant nuotrauką, galima įžvelgti ir D ir Z raides. Be to jis ir yra gamintas Dzūkijoje. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
140 gramų cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
10 gramų sviesto (patepti)
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų varškės 9% (naudojau kaimišką)
150 gramų braškių uogienės
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštas vanilinio cukraus
9 gramai grietinėlės standiklio
Sulaistymui:
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, vis maišant. Nededu aš kepimo miltelių, tikrai nereika - svarbu išplakti kiaušinius laaaabai gerai.
2.
Kepimo popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Aš kepiau didelėje, dujinės viryklės skardoje. Tepiau sviestu popierių storiau nei visada - va todėl ir pavyko biskvitas ,,nekuršėniškas'', o skanesnis, labai purus. Pilti ant popieriaus tešlą.
3.
Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 14 minučių. Jei kepate ne dujinė orkaitėje, ją kaitinkite iki 180 C laipsnių.
4.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
5.
Šaltą grietinėlę išplakti iki purumo su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, jei reikia - standikliu. Galima ir daugiau dėti saldiklių, bet man nereikia. Sumaišyti plakinį su gerai pertrinta varške. Dar čia dėjau citrinos sulčių.
6.
Biskvito lakštą apšlakstyti citrina, palaukti kelias minutes ir plonai tepti tirštą uogienę. Esu tepusi storiau, tai po to persunkia biskvitą. Skonio tikrai priduoda ir suformuoja tamsią juostelę apie varškę biskvite. Vėl palaukti kelias minutes. Tuomet jau varške ištepti biskvitą. Suvynioti.
7.
O dabar sunkus darbas, labai sunkus laukia - 12 - ai valandų dedamas vyniotinis, įvyniotas į kepimo popierių, į šaldytyvą... Būtent tiek laiko prireikė, kol jis susigyveno - biskvitas tapo puriu ir gaiviu , o varškė tapo tvirtu, skaniu kremuku.
8.
Dar jį apibėriau cukraus pudra, šokoladu apvarvinau, širdėlėmis apibėriau - gavosi tarsi užuomina apie artėjančią žiemos šventę - Valentino dieną. Toks skonių kratinys labai tarpusavyje derėjo.
9.
Mano skonis labai įnoringas, pati sau esu kritiška, reikli ir priekabi, bet šis lengva ranka gamintas desertas mano lūksčiaus net su kaupu pateisino. Tokį didelį gaminį (nuotraukoje jau tik pusė), sušveitėme atimirksniu, nes per skanus buvo dar su kuo nors dalintis.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Regina
2019-04-09 23:27
Dar gaminau imdama 400 g grietinėlės, 200 g, graikiško jogurto Alma ir 200 g. varškės, gal net geriau.:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital