Dzūkiška "Palendrica"

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Dzūkiška "Palendrica"
Dzūkiška "Palendrica"
Dzūkiška "Palendrica"
Dzūkiška "Palendrica"
Dzūkiška "Palendrica"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kg kiaulienos nugarinės-palendricos
250 g druskos
1 valg. šaukšto "Santa Maria'' juodųjų pipirų
1 valg. šaukšto "Santa Maria''lauro lapelių
2 žiupsnelių kvapiųjų pipirų
1 didelio česnako
1 valg. šaukšto cukraus
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
"Palendricas'' tinka ir paduoti svečiui, ir graužti jaukiai susirangius prie pečiaus. Vaikystėje, šalia skilandžių ir lašinukų, tai buvo pagrindinis vasaros darbų ir žiemos švenčių užkandis, o ir studento "tašės'' užpildymui tai labai pravartus daiktas.
Kai anyta, užkutenusi paršelaitį, sūnui įdavė visą kuo ilgiausią palendricą, nutariau pati būtinai pasigaminti savo vaikystės ir jaunystės gardumyno žiemos šventėms, bet pačiai nedrąsu buvo gaminti, tai nusivežiau į kaimuką pas mamą, kad ji smulkmeniškai perduotų man šio patiekalo receptą.
Pirmiausia mėsą reikia supjaustyti norimo dydžio gabalais, nurinkti riebalus.
Susmulkinti česnakus ir sumaišyti su druska. Aš tai ir kitus prieskonius būčiau supylusi kartu, bet mama patarė to nedaryti, nes čia reikalingas eiliškumas.
Pradžioje cukrumi, vis masažuojant su meile ir atsidavimu reikia ištrinti mėsytę. Po to ištrinti pipirų mišiniu, po to lapeliais, o tik ant galo trinti druska su česnakais. Sumaišius viską, druska neleistų, pasak mamos prieiti prieskoniams prie mėsos.
Tuomet sudėti palendricas glaudžiai į indą, uždengti orui pralaidžiu audiniu ir laikyti vėsiai savaitę, vis pavartant.
Po to nuplauti šaltame vandenyje druskos perteklių, padžiovinti pusę dienos. Galima dar kartą, jau saikingai užbarstyti pipirų ir lapelių mišiniu.
Suvynioti į marliukus ir džiovinti pakabintas 2 - 4 savaites. Aš buvau palikusi kaimo troboje, bet dabar jau esu užsisūdžiusi naujų palendricų ir jas džiovinsiu bute.
Linkiu pabandyti - pigu, skanu, be jokių "E''!
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Robertas
2022-01-17 14:54
Panašiai darau.Super. ATSAKYTI
Ugne
2021-02-09 14:02
Man po suvyniojimo i merliuka visa mesa po vytinimo tapo pukuota ATSAKYTI
Gitana
2017-01-25 18:34
Šarūne, turėtų gautis ir su jautiena manau. Nes kiaulienos nugarinė irgi gana liesa mėsa, panašiai kaip jautukas. ATSAKYTI
Šarūnė
2017-01-25 09:05
O galima jautiena? Palendrica super. ATSAKYTI
Gelija
2015-11-13 01:15
Pati gaminu šį skaniausią užkandį jau daugelį metų,pirktinės ,ypač dabartiniu metu neperku,ne bent kokioje Italijoje gal ką paragaučiau.Sūdau visas mėsos rūšis ir džiovinu ! ATSAKYTI
Daina
2023-08-29 15:17
Sveiki. Kokia optimali džiovinimo temperatūra? Pas mus dabar apie 25 laipsnius namie. Ar ne per karšta? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital