Dzūkiška banda

AUTORIUS:
Robertas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Dzūkiška banda
Autorius apie receptą: Dzūkijos žmonės ne tik grybais ir uogomis sotūs :) Močiutė Staselė kepa pačią skaniausią dzūkišką bandą. Su meile, nenuilstančiomis rankomis krosnyje keptos bandos ant Dzūkijos žmonės ne tik grybais ir uogomis sotūs :) Močiutė Staselė kepa pačią skaniausią dzūkišką bandą. Su meile, nenuilstančiomis rankomis krosnyje keptos bandos ant kopūsto lapų visada labai vilioja atvažiuoti į kaimą. (...daugiau) Robertas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai bulvių
1 galva kopūstų
1 galva svogūnų
pagal skonį druskos
4 šaukštai aliejaus
Padažui:
200 gramų varškės
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai pieno
pagal poreikį spirgučių
pagal poreikį svogūnų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo kopūsto nuimti didžiausius apatinius lapus, juos 1-2 dienas padžiovinti.
2.
Kelias bulves išvirti, sutrinti.
3.
Nuskusti ir sutarkuoti likusias bulves. Bulvių tarkį šiek tiek nusunkti ir įmaišyti virtas bulves, įberti druskos pagal skonį. Įtarkuoti svogūną.
4.
Padžiovintą kopūsto lapą sudėti į kepimo indą bei patepti aliejumi ir ant jo nestoru sluoksniu paskleisti tarkį.
5.
Kepti krosnyje arba iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
6.
Padažui smulkiai supjaustyti svogūną.
7.
Pakepinti svogūną su spirgučiais.
8.
Pertrinti varškę su šiek tiek druskos, grietinės ir šlakeliu pieno.
9.
Bandą supjaustyti gabalais ir patiekti su spirgučių bei varškės padažu.
AUTORIUS: Robertas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dzūkė
2022-10-20 21:37
Čia jau kažkokia netradicinė banda, tiksliau kugelis. Na bet jei kepa orkaitėje, tai kas belieka .Svogūno niekas į tradicinę bandą nededa, deda grietinės, o bulvių tai reikia ne 2 kg. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital