Džiūvėsėlių tortukas

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Džiūvėsėlių tortukas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g džiūvėsėlių arba maltų sausainių
200 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
200 g cukraus
4 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
1 pakelis vanilinio cukraus
1 tarkuota citrinos žievelė
1 žiupsnelis sodos arba kepimo miltelių
100 g šokolado
100 g miltinio cukraus
1 šaukštas sviesto (glajui)
Vandens (truputį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą ištrinti su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus. Truputį džiūvėsėlių pasilikti formai pabarstyti, kitus įmaišyti į tešlą. Taip pat sudėti sodą, grietinę, plaktus baltymus ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą formą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje maždaug 45 minutes. Ataušusį kepinį aplieti šokolado glajumi. Puošti spalvotomis kokoso drožlėmis arba spalvotais pabarstukais.
Šokolado glajus: Šokolado gabaliukus ištirpinti karšto vandens vonelėje. Įberti persijoto miltinio cukraus, įpilti 3 šaukštus vandens ir įdėti šaukštą sviesto. Viską maišyti, kol ištirps ir taps vientisa masė. Skanaus!
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital