Džiovinti cukinijų saldainiai be cukraus

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Cukinijų saldainiai be cukraus
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanūs saldainukai! Man jie yra puikus būdas panaudoti peraugusias cukinijas, o ir daug sveikesnė alternatyva visokiems pirktiniams saldumynams. Sulltys tinka Labai skanūs saldainukai! Man jie yra puikus būdas panaudoti peraugusias cukinijas, o ir daug sveikesnė alternatyva visokiems pirktiniams saldumynams. Sulltys tinka įvairiausios, tiek pirktinės, tiek naminės. Nuo jų pasirinkimo priklausys saldainukų skonis ir spalva. Tik jeigu naudosite labai saldžias sultis be rūgštelės (pavyzdžiui, vynuogių), įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, kad subalansuotų skonį. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukinijų (nuluptų, be sėklų)
2 litrai ananasų sulčių (arba kitokių sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukinijas šiam receptui naudokite kietesnes, vadinamas peraugėles, nes jaunos cukinijos bus per minkštos, ištiš verdant. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Pjaustykite didesniais, nes džiūdama cukinija susitrauks 2-3 kartus.
2.
Sultis supilkite į platų puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol liks apie pusė kiekio. Taip sulčių skonis susikoncentruos ir saldainukai bus skanesni. Sultys tinka ne tik ananasų, bet ir kitokios, pavyzdžiui, obuolių. Priklausomai nuo naudojamų sulčių tiesiog skirsis saldainių skonis ir spalva.
3.
Karštomis sultimis užpilkite cukinijų kubelius ir pamaišykite, kad visi kubeliai būtų apsemti. Indą su cukinijomis pridenkite ir palikite pastovėti parai kambario temperatūroje.
4.
Pastovėjusias cukinijas su visomis sultimis užkaiskite ir pavirinkite kelias minutes. Virkite neilgai, tik kol cukinijos truputį suminkštės, bet jokiu būdu nesutiš.
5.
Cukinijas supilkite į kiaurasamtį (skystį galite išsaugoti kitai saldainukų partijai), perliekite šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite.
6.
Cukinijų gabalėlius džiovinkite arba vaisių džiovyklėje arba orkaitėje (įkaitintoje iki 50-60 laipsnių, truputį pravertomis durelėmis). Priklausomai nuo cukinijų kubelių dydžio, jie man paprastai išdžiūva per 8-10 valandų.
7.
Išdžiovintus saldainius laikau popieriniuose maišeliuose. Skanaus!!
8.
Beje, nukošus cukinijas likusias sultis galite panaudoti kitai saldainukų partijai. Tik jų pirma paragaukite, ar patinka skonis. Jeigu skonyje per daug jaučiasi cukinijos, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įtarkuokite žievelės ir dar truputį pavirinkite.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Laima
2019-08-16 15:21
O sultys turi būti 100%? ATSAKYTI
Asta
2020-08-05 11:42
Geriau 100 proc, bus skaniau, bet ir su kitokiom pavyks ATSAKYTI
Edita
2018-08-23 17:41
Dariau pernai, labai skanus gavosi, ypac su ananasu sultimis patiko ATSAKYTI
R
2018-08-23 16:56
Iš moliūgų man skaniau, dariau šiuos, bet nelabai patiko ATSAKYTI
Dalia
2018-08-23 11:27
Dariau su naminem obuoliu sultimis, puikus!! ATSAKYTI
Simona
2017-09-07 15:52
Ačiū už receptą, būtinai išbandysiu, nes labai daug cukinijų turim, o vaikam bus tikrai sveikiau nei pirktiniai (: ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital