Džiovinti cukinijų saldainiai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Džiovinti cukinijų saldainiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Anksčiau panašiai darydavau moliūgų saldainius, bet šiemet pabandžiau juos padaryti iš cukinijų ir man šie patiko netgi dar labiau. Gryno darbo darant šiuos saldainukus labai Anksčiau panašiai darydavau moliūgų saldainius, bet šiemet pabandžiau juos padaryti iš cukinijų ir man šie patiko netgi dar labiau. Gryno darbo darant šiuos saldainukus labai nedaug, tiesiog supjaustai, sumaišai ir palauki. Tada užverdi ir vėl palauki. Tad susisuku tarpuose tarp kitų darbų. Beje, jeigu norite, vietoje citrinos sulčių galite naudoti citrinos rūgštelę (reikėtų apie šaukšto-pusantro), bet man labiau patinka natūraliai, be chemijos, tad darau su citrinos sultimis. Esu bandžiusi šiuos saldainukus virti ir tiesiog svarainių sirupe (tada nelaukiu, kol išsiskirs sultys, o tiesiog užpilu pakaitintu sirupu, palieku pastovėti parai, o po to verdu), irgi labai skanu. Taip pat galima papildomai įspausti apelsinų sulčių ar įtarkuoti apelsino žievelės, įdėti cinamono ar kitų prieskonių, įpilti obuolių sulčių - kaip tik fantazija leidžia. Sirupo saldumą irgi galite koreguoti pagal savo skonį, skaniai gaunasi ir cukraus dedant mažiau - tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, kaip patinka labiau :) Beje, šiems saldainiams geriausiai tinka didelės, tokios labiau peraugusios cukinijos, nes jos tvirtesnės negu jaunos. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas cukraus
2 vienetai citrinų (didesnių)
1 šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuluptas ir išimtomis sėklomis cukinijas supjaustyti tokiais postambiai kubeliais (daugmaž 3x3 cm), nes džiūdami saldainukai smarkiai susitraukia. Juos užpilti cukrumi ir palikti daugmaž parai laiko (arba bent per naktį) pastovėti, jog išsiskirtų sultys.
2.
Tada sultis nupilti į puodą, į jas suberti vanilinį cukrų, įspausti citrinos sultis iš abiejų citrinų ir įtarkuoti citrinos žievelę (tik geltoną dalį, nes balta dalis karti). Paragaukite, ar patinka sirupo skonis, jeigu norisi dar rūgštelės, galima įspausti dar citrinos sulčių arba įdėti šiek tiek citrinos rūgštelės, nors man labiau patinka su natūraliomis citrinų sultimis daryti. Viską užvirti, gerai išmaišyti, kad viskas ištirptų. Karštą sirupą užpilti ant cukinijų. Palikti pastovėti bent 10-12 valandų kambario temperatūroje.
3.
Tada cukinijas su visu sirupu užvirinti ir virti ant nedidelės ugnies iki cukinijos suminkštės ir taps skaidrios. Tada cukinijas išgriebkite iš sirupo. Patį sirupą pasilikite, galite jį dar karštą supilstyti į švarius stiklainiukus ar butelius. Jis labai tinka pagardinti desertams, ledams ar gėrimams.
4.
Cukinijų gabaliukus paskleidžiu vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir džiovinu daugmaž 60-70 laipsnių temperatūros orkaitėje, pravėrusi orkaitės dureles. Džiūva netrumpai, kaip ir kad džiovintant vaisius, bet skonis viską atperka. Galima džiovinti ir elektrinėje vaisių džiovyklėje arba padėjus kur nors šiltai šalia radiatoriaus ar gyvatuko, bet aš džiovyklės neturiu, o namuose vėsoka, tad paprastai džiovinu orkaitėje.
5.
Išdžiūvusius galima dar apvolioti cukraus pudroje, jeigu norisi. Tada labai gražiai atrodo.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (7)
Zivile
2018-07-30 22:58
O kiek mazdaug laiko orkaiteje dziovinti? ATSAKYTI
Ruta
2018-09-16 18:55
Dziovinau dziovykleje apie 18 val. ATSAKYTI
Regina
2017-12-06 12:14
Labai labai skanu. ATSAKYTI
Jolita
2017-09-11 20:43
Taip pačiai moliūgus džiovinu. Išbandysiu ir su cukinija. ATSAKYTI
Darija
2017-09-05 15:46
Sveiki. O jei džiovinant cukiniją vaisių džiovyklėje,tai ant kokios temp džiovinti?Taip pat 60-70 temp? ATSAKYTI
Rimantė
2017-09-05 16:53
Taip, jei džiovyklė tokia "kvėpuojanti" su skylytėmis, galima džiovinti tokioje pat temperatūroje. Jei kokia uždaresnė, tai temperatūrą rinkitės mažesnę, nes ktaip cukinijos lėtai keps vietoje džiovimo. ATSAKYTI
Erika
2017-08-30 22:26
Dariau su naminiu svarainiu sirupu, nuostabus gavosi, aciu uz ideja ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital