Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdaryta sprandinė, kepta aluje

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdaryta sprandinė, kepta aluje
Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdaryta sprandinė, kepta aluje
Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdaryta sprandinė, kepta aluje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
700 g kiaulienos sprandinės
2 skiltelės česnakų
1 žiupsnelis petražolių
1 valgomas šaukštas druskos
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja džiovintų slyvų
1 sauja džiovintų abrikosų
1 sauja jaunų dilgėlių lapelių
4 svogūnų laiškai
1 butelis šviesaus alaus
200 g rūkytos šoninės
PARUOŠIMO BŪDAS:

Aliejų sumaišiau su druska, petražolėmis ir išspaustais česnakais.

Mišiniu gerai ištryniau sprandinę. Palikau sandariame indelyje parai šaltai.

Pasimarinavusią mėsą peiliu įpjoviau išilgai, kad pasidaytų "kišenė". Paeiliui dėjau slyvas, nuplikytus dilgėlių stiebelius, abrikosus ir svogūnų laiškus, kol užsipildė. Stipriai surišau virvele, kad gerai susispaustų.

Griežinėliais pjaustyta šonine apdėjau jau paruoštą kepsnį ir dar kart apvyniojau virvele. Šonine apdėta mėsa visada būna sultinga.

Taip paruoštą kepsnį kepiau 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Sumažinau kaitrą iki 190 laipsnių, užpyliau trečdalį butelio alaus ir kepiau dar 50 minučių.

Likusį alų dar 2 kartus pyliau ant mėsos. Reikia žiūrėti, kad mėsa nevirtų aluje. Turi apsemta būti tik kepsnio apačia. Kas 5 minutes apipildavau susidariusiu skysčiu, kad kepant nepradėtų svilti viršus.

SKANAUS!

AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital