Dvispalvė mielinė duona

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Dvispalvė mielinė duona
Autorius apie receptą: Šiek tiek kitaip pateikta, tradicinė mielinė duona. Šiek tiek kitaip pateikta, tradicinė mielinė duona. Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Šviesiai tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų pieno
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Tamsiai tešlai:
180 mililitrų pieno
130 gramų pilno grūdo miltų
120 gramų kvietinių miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruošti šviesią tešlą. Pieną pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų) suberti cukrų, mieles. Palikti apie 5-10 min pastovėti, kad mielės pradėtų veikti.
2.
Miltus sumaišyti su druska, įpilti aliejų, pieną. Suminkyti vientisą, glotnią tešlą. Dubenį uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti pakilti apie 1-1,5 val.
3.
Antrą, tamsesnė tešlą paruošti tokiu pačiu principu, sumaišant pilno grūdo ir paprastus miltus.
4.
Tešloms pakilus, iškočioti du maždaug vienodo dydžio lakštus. Sudėjus vieną ant kito, suvynioti kaip vyniotinį.
5.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardelę, pridengti ir palikti pakilti dar apie 45 min.
6.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių. Kepti apie 50 min.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kepėja
2021-12-15 17:17
Labai originalus receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital