Helovino sausainiai su šokolado pertepimu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Helovino sausainiai su šokolado pertepimu
Helovino sausainiai su šokolado pertepimu
Helovino sausainiai su šokolado pertepimu
Helovino sausainiai su šokolado pertepimu
Helovino sausainiai su šokolado pertepimu
Autorius apie receptą: Kartais jūsų gyvenime reikia tik šiltos antklodės, arbatos puodelio ir juodu šokoladu perteptų sausainių… Prieš keletą dienų virtuvės spintelėje Matas rado Kalėdinių Kartais jūsų gyvenime reikia tik šiltos antklodės, arbatos puodelio ir juodu šokoladu perteptų sausainių… Prieš keletą dienų virtuvės spintelėje Matas rado Kalėdinių formelių rinkinį ir, žinoma, užsimanė kepti sausainius. Susitarėme, kad Kalėdiniams sausainiams šiek tiek ankstoka (na, bent keliais mėnesiais), todėl bendru sutarimu nusprendėme baisiausiai metų nakčiai. t.y. Šiurpnakčiui, pagaminti skirtus sausainius. Tam, kad procesas būtų kuo nesudėtingesnis (na, tai ir yra svarbiausia gaminant su vaikais), tešla neliptų kočiojama, būtų lengvai paruošiama pasirinkau universaliausius, bet ir itin sausainiams tinkamus Kauno Grūdų aukščiausios rūšies kvietinius „Ekstra“ miltus 550D. Sausainiai puikiai tinka tiek bauginančiam Šiurpnakčiui, tiek elegantiškai vakarienei ... arba tiesiog tada, kai jums reikia skanaus ir burnoje tirpstančio sausainio. (...daugiau) Jolanta, Zuikio receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
3.5 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
150 gramų sviesto (minkšto)
0.5 stiklinės rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių (kambario temperatūros)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio imbiero
1/4 šaukštelio muskato drožlės
Pertepimui:
100 gramų juodojo šokolado (ištirpinto)
Pabarstymui:
3 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišome sviestą, cukrų ir vanilę. Po vieną įmušame kiaušinius ir išmaišome iki vientisos masės. Suberiame miltus, sodą, cinamoną, imbierą, muskato riešutą ir druską. Išmaišome ir iš tešlos suformuojame du rutulius.
2.
Stalo paviršių pabarstome miltais. Iš vieno tešlos rutulio iškočiojame 1-2 mm storio tešlos lakštą.
3.
Formelių pagalbą iš tešlos išspaudžiame moliūgėlius. Pusei moliūgėlių išpjauname akis ir burną. Sausainius perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame į šaldymo kamerą suketėti 15-20 minučių.
4.
Tą patį padarome ir antram tešlos rutuliui, tačiau veidukų neišpjauname.
5.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Sausainius kepame ant vidurinės orkaitės grotelių 8-12 minučių arba tol, kol jie taps švelniai auksinės rudos spalvos. Neperkepame. Sausainius atvėsiname.
6.
Kremui garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą. Gausiai šokolado mase ištepame sausainius, kurie neturi „veidukų“ Ant šokolado uždedame sausainius su išpjaustytais „veidukais“. Švelniais prispaudžiame, kad priliptų.
7.
Viršaus pabarstymui: puode ištirpiname sviestą ir leidžiame pravėsti - užteks poros minučių. Viršutinę sausainių pusę patepame sviestu, o tada sausainius pabarstome cukrumi sumaišytu su cinamonu.
Patarimai:
Matavimui naudotas 250 ml tūrio puodelis.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Miglė
2021-10-27 15:35
Kokie mieli :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital