Autorius apie receptą:
Nuo vaikystės laikų mėgstamas patiekalas. Močiutė jį vadindavo "ubagiene", kiti "mutiniu", bet produktai vienodi - juoda duona, cukrus, vanduo ir trintos uogos pagal sezoną. Jau
Nuo vaikystės laikų mėgstamas patiekalas. Močiutė jį vadindavo "ubagiene", kiti "mutiniu", bet produktai vienodi - juoda duona, cukrus, vanduo ir trintos uogos pagal sezoną. Jau pradėjo nokti braškės, todėl tryniau jas. Šiemet prisišaldžiau daug sulos, todėl vietoje vandens naudojau atitirpintą beržo sulą. Jei braškės labai saldžios, galima papildomai nesaldinti. Valgyti geriau iš karto, kol duona neištižo.
(...daugiau)(...mažiau)
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
250 mililitrų
beržų sulos
2 riekės
juodos grūdėtos duonos
1 sauja
braškių
1 šaukštas
cukraus
(arba stevijos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Duoną supjaustyti kubeliais.
2.
Braškes sutrinti su cukrumi. Viską sudėti į dubenėlį, užpilti sula, išmaišyti.
3.
Galima papuošti išpjaustyta braške ir mėtos lapeliais. Skanaus !