Dūmo skonio kalakutas namų sąlygomis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Dūmo skonio kalakutas namų sąlygomis
Dūmo skonio kalakutas namų sąlygomis
Autorius apie receptą: Mėgstate rūkytą mėsą, tačiau neturite tam tinkamos įrangos? Šiame recepte rasite puikią idėją, kaip paruošti kalakutą su dūmo skoniu namų sąlygomis. Mėgstate rūkytą mėsą, tačiau neturite tam tinkamos įrangos? Šiame recepte rasite puikią idėją, kaip paruošti kalakutą su dūmo skoniu namų sąlygomis. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų kalakutų krutinėlės
50 gramų alyvuogių aliejaus
30 gramų lazdyno riešutų
10 gramų peletrūno
5 gramai šalavijo
pagal skonį druskos
pagal poreikį pipirų
1 saujelė šieno
Patiekiant:
1 vienetas salierų šaknų
100 gramų sviesto
50 gramų morkų
20 gramų krapų
Padažui:
200 gramų vištienos sultinio
50 gramų sviesto
5 gramai čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kalakuto krūtinėlė įtrinama alyvuogių aliejumi, smulkintu peletrūnų bei šalavijais, pagal skonį pagardinama druska bei pipirais. Jeigu turite laiko, palikite krūtinėlę pasimarinuoti keletui valandų (ar net nakčiai).
2.
Krūtinėlė iš visų pusių apkepinama įkaitintoje keptuvėje, kad gražiai apskrustų. Viršus pabarstomas smulkintais kepintais lazdyno riešutais.
3.
Krūtinėlė dedama ant grotelių ir kepama iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Taip kepama krūtinėlė liks sultinga - iškepusi išorėje, bet minkšta, šiek tiek rausva viduje. Visgi, jeigu norite gerai iškepusios, kepkite ją ilgiau.
4.
Baigus kepti išjungiama orkaitė, kur padegamas šienas, kuris vėliau uždengiamas šlapiu rankšluosčiu, kad susidarytų tiršti dūmai (kaip tai darau, pasižiūrėkite prie recepto esančiame video). Palikti apie pusvalandį.
5.
Dūmo skonio krūtinėlė patiekama su deginta saliero šaknimi, kuri ruošiama taip: saliero šaknnis kepama iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Tada atvėsinus nulupama ir iš jos išpjaustomos žaismingos formos. Prieš patiekiant saliero gabalėliai drauge su morkų griežinėliais pakepinami ant sviesto. Apkepus pagardinami smulkintais krapais ir druska.
6.
Padažui vištienos sultinys pakaitinamas iki nugaruoja ir sutirštėja. Dedami čiobrelių lapeliai ir šaltas sviestas, išmaišoma.
7.
Viskas gražiai sudedama į lėkštes.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital