Drėgnosios karamelinės cinamoninės bandelės

AUTORIUS:
Nijolė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Drėgnosios karamelinės cinamoninės bandelės
Autorius apie receptą: Nuostabios mielinės cinamoninės bandelės su lipnia karamele taps tikromis šventinio stalo favoritėmis. Labai gardu prie kavos ar arbatos puodelio. Nuostabios mielinės cinamoninės bandelės su lipnia karamele taps tikromis šventinio stalo favoritėmis. Labai gardu prie kavos ar arbatos puodelio. Nijolė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų kvietinių miltų
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 mililitrų pieno
170 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų klevų sirupo
3 šaukšteliai malto cinamono
6 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų). Į puodelį įpilti keletą šaukštų pieno, suberti cukrų ir mieles ir gerai išmaišyti. Palikti 5-10 min šiltai, kad suveiktų.
2.
Giliame dubenyje kiaušinį ištrinti su dviem šaukštais cukraus, įberti druskos, sudėti 100 g kambario temperatūros sviesto ir sutrinti iki vientisos masės. Į šią masę supilti likusį šiltą pieną, suveikusias mieles bei miltus ir užminkyti tešlą. Galima minkyti rankomis ar virtuvės kombainu su sraigtiniais minkymo antgaliais iki vientisos, prie rankų nelimpančios tešlos.
3.
Išminkytą tešlą apdengti maistine plėvele ir palikti šiltai, kad pakiltų dvigubai (greičiau tešla pakils iki 45 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje).
4.
Kepimo formą ištepti 30 g sviesto, supilti klevų sirupą, apibarstyti pora šaukštų cukraus bei šaukšteliu cinamono. Visa tai, kepant, karamelizuosis.
5.
Įdarui ištirpinti likusius 50 g sviesto. Maltą cinamoną sumaišyti su likusiu cukrumi.
6.
Pakilusią tešlą iškočioti į ploną stačiakampį, patepti jį ištirpintu sviestu bei apibarstyti cinamoniniu cukrumi. Susukti į ritinį ir supjaustyti norimo pločio griežinėliais. Bandeles sudėti į jau paruoštą kepimo formą, apdengti maistine plėvele ir palikti pakilti. Tarp bandelių palikti tarpus. Prieš kepimą maistinę plėvelę nuimti.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Bandeles iš kepimo formos išimti dar šiltas, kol karamelė nesukietėjo.
AUTORIUS: Nijolė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Daiva
2023-11-02 16:20
Ar galima klevų sirupą pakeisti medumi? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital